Beauty Review | Essie Silk Watercolors collection 2015 + swatches!

Essie Silk Watercolors collection

Essie heeft een waanzinnig leuke collectie uitgebracht, de Essie Silk Watercolors Collection 2015, geïnspireerd op de fashion wereld waar ontwerpers prachtige aquarelprints gebruiken. De collectie bestaat uit 8 mooie kleuren plus een witte basiskleur. Ilse van Essie heeft dit heel mooi (ik werd er helemaal happy van) op twee van mijn nagels als voorbeeld aangebracht op de Beautybeurs en nu is het aan mij om dit thuis te proberen. Ik laat jullie stap voor stap zien hoe ik het heb gedaan! Het is mijn eerste (simpele) nail art blog en ik vind dat het wayyyyyyy better had gekund…maar nail art is nieuw voor mij dus ik heb wel een beetje zitten klungelen. Volgens mij is het oefenen, oefenen, oefenen, net als met het opbrengen van een eyeliner. Ik laat jullie in 10 stappen zien hoe je je nageltjes hip en vrolijk kunt krijgen!

De voorbereiding

1. Knip je nagels op de lengte die je graag wilt hebben. Ik hou sinds een jaar van lekker kort :) Nagels kort vijlen is uiteraard het allerbeste voor je nagels, maar ik heb een gruwelhekel aan vijlen!

2. Na het knippen vijl ik wel de randjes van mijn nagels glad, die door het knippen gerafeld / beschadigd zijn

3. Ik verwijder de vorige nagellak van mijn nagels met nagellak remover. Ook als ik geen nagellak op heb, maak ik ze toch schoon en wat ruwer met een remover zodat ook de nagellak beter hecht

4. Daarna breng ik op iedere nagel een transparant laagje Essie all in one 3-way glaze aan. Het kan onder je nagellak, over je nagellak of op zichzelf gedragen worden. Deze unieke behandeling is een base coat, een top coat en een nagelharder! En vergeet die base coat vooral niet hè! Verkleurde nagels wil niemand!

5. Wanneer al mijn nagels voorzien zijn van een laagje base coat, begin ik weer bij de eerste nagel om een tweede laag op mijn nagels aan te brengen. Dit product droogt supersnel en lakt gemakkelijk!

Essie All in one 3-way glaze

De basis

6. Dan begin ik met de witte kleur op te brengen. Deze kleur is de basis en wordt door Essie uitgelegd als “je canvas”. Geweldig! De witte kleur heet White Page. Hij lakt heel makkelijk. Deze hele collectie is wat wateriger zodat je er makkelijker je eigen aquarel-like kuntwerkjes mee kunt creëren! Ik zag op de Beautybeurs al dat ik deze kleur op zichzelf al heel mooi vind. Ik heb altijd al heel erg van witte nagellak op mijn nagels gehouden! Deze kleur blijft erin!

Essie White Page

De kleuren

7. Nu de basis gelegd is, kan ik aan mijn “schilderij” beginnen! Hahaha! Ik houd het simpel hoor, met 2 kleurtjes waar ik leuke stipjes mee wil maken, zoals ik heb gezien op een voorbeeld palette die Ilse gemaakt had en die ze bij mij heeft aangebracht. Ik begin met een mooie felle pink kleur, Love Sheen. Ilse heeft me uitgelegd dat je de nagellak langs 1 kant het beste kunt ‘afvegen’ aan het nagellak potje zodat er aan 1 kant lak overblijft en niet op het hele kwastje. Doe je dit niet, dan krijg je die kleine mooie stipjes niet, maar 1 grote vlek. De kwastjes zijn zo gemaakt dat je er de simpele technieken mee kunt maken. Voor de meer ingewikkelde creaties kun je het beste penseeltjes kopen, zodat je als een ware Monet te werk kan gaan! ;)

Essie Silk Watercolors White Page en Love Sheen
Jaaaa, ik word hier weer heel blij van! Hoe leuk is dit??!! Voor mij zou dit al genoeg nail art kunnen zijn, maar ik wil de laatste kleur ook gebruiken! Let niet op de slordige afwerking, ik moet er nog een handigheidje in krijgen!!!

8. En dan de laatste kleur die het geheel helemaal afmaakt, Muse, Myself. Dit is een mosterdachtige kleur die op “mijn witte canvas” veel feller en mooier overkomt! Ik weet niet of ik deze kleur op zichzelf op mijn nagels zou gebruiken…staat mosterd mij überhaupt??!! Ook dit lakje smeert heel fijn en is dunner dan een gewone nagellak, zodat er goed mee te werken valt. Net zo mooi als op de Beautybeurs krijg ik het niet…maar ik word hier wel heeeeeel blij van!!!

Essie Silk Watercolors collection 2015 White Page, Love Sheen and Muse, Myself

De verzorging

9. Ik breng nu nog een top coat laagje aan om de nagellak te sealen zodat de lak er langer en mooier op blijft

Essie Silk Watercolors

10. Tenslotte verzorg ik mijn nagelriemen met de Apricot Cuticle Oil. Het maakt mijn nagelriemen zacht en hydrateert ze, verzorgt ze en maakt ze soepeler. Ruikt ook nog eens heel erg lekker! Voor een maximaal resultaat kun je dit 2 x per dag gebruiken.

Essie Apricot Cuticle Oil

De 8 kleuren uit de Essie Silk Watercolors 2015 collection kun je hieronder goed zien en zijn van links naar rechts Pen & Inky, Point of Blue, No Shrinking Violet, Highest Bidder, Love Sheen, Blush Stroke, Art New-Beau en Muse, Myself. En extra White Page natuurlijk voor het blank page/canvas-effect. Alle producten van Essie hierboven beschreven en de overige kleuren van de Silk Watercolor collection zijn verkrijgbaar bij de Etos, DA en in online webshops.

 

Essie Silk Watercolors collection 2015

En nu mijn nageltjes weer lekker verzorgd en voorzien zijn van vrolijke kleurtjes, bedenk ik me wanneer ik dit wel en niet zou dragen…Ik ga dit weekend uit met een vriendin en ik zal dit dan zeker dragen. Volgende week heb ik echter een sollicitatiegesprek op een chic kantoor…dan vraag ik mij wel af hoe dit over zou komen. Ik denk heel vrolijk, maar denken zij dat in een suit & tie-bedrijf ook? Ik denk dat ik op safe ga spelen en weer ‘braaf’ naar een enkele kleur toe ga! Maar voor een party, het strand, vakantie, weekend, lol hebben met vrienden / vriendinnen: ja hoor, nail art it is! 

Mijn vriend keek een beetje raar op toen hij het resultaat zag en vond dit meer iets voor jonge(re) dames dan voor mij…Zijn jullie het met hem eens of niet? Laat een comment hieronder achter, vind ik leuk!

HAPPY WEEK!

Wat vind jij
van deze nageltrend?

Let me know!

 XOXO
AMINA

FacebookBloglovin’InstagramPinterestTwitterYoutube

Delen:

2 Reacties

 1. 21 september 2015 / 13:14

  Wat een geweldige nieuwe collectie! Ik moet eerlijk bekennen dat ik altijd gewoon een kleurtje op mijn nagels ‘gooi’ (ik heb geen geduld al vind ik het wel héél leuk). Deze ga ik misschien een keer proberen, ik vind het er wel heel creatief uitzien en het heeft zeker iets unieks!

  • Amina
   Auteur
   21 september 2015 / 19:42

   Hi Iris-Marie! Dank je wel voor je leuke comment! Het is zo lekker vrolijk, zeker met dat donkere weer! En twee kleurtjes geven al een leuk effect! Veel plezier en thanks voor het lezen van mijn blog! xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *