Beauty Review | Essence Mascara’s: I Love Extreme Crazy Volume & Lash Princess False Lash Effect + swatches!

Beauty Review | Essence Mascara’s: I Love Extreme Crazy Volume & Lash Princess False Lash Effect + swatches!

Essence heeft inmiddels een aardige collectie mascara’s opgebouwd, waarvan ik er nog nooit één geprobeerd heb. Whoops! Tijd voor een eerste kennismaking en review dus! Op deze stralende zomerdag test ik voor jullie deze twee mascara’s van Essence: de I Love Extreme Crazy Volume mascara en de Lash Princess False Lash Effect mascara!


Essence I Love Extreme Crazy Volume mascara

IMG_1539

Ik begin met de mascara die mij qua verpakking het meeste aanspreekt: de prachtige knalroze met zwarte letters I Love Extreme Crazy Volume mascara. Hij ligt goed in de hand en draait fijn open, heeft een grote borstel met hele kleine separatie tandjes en glijdt makkelijk uit de houder. De kleur van de mascara is diepzwart.

IMG_1419

Persoonlijk vind ik de borstel net een slag te groot, het kan al snel misgaan in de ooghoeken. De eerste laag gaat er heel fijn op en omdat ik geen lange en recht naar voren staande wimpers heb, word ik al snel razend enthousiast over het effect van de eerste laag.

I ♥ Extreme Crazy Volume Mascara borsteltje

Het is goed dekkend en vettig, waardoor je snel resultaat ziet. Maar ik wil altijd meerdere lagen mascara op, juist om die Extreme look te creëren waar ik op hoop. Hm. Bij de tweede laag wordt het met de zig-zag techniek die ik altijd gebruik al snel wayyy too much: door de vettigheid van de mascara is het al snel veel te dik aangebracht en krijg ik al snel spinnenpootjes mascara: HEEEELLLLP! Wat misschien zou helpen met deze mascara is om met een tissue de overtollige mascara van het borsteltje af te halen. Nadat ik met een wimperkammetje de ergste crisis heb op kunnen lossen en de wimpers weer wat gesepareerd heb gekregen, moet ik tóch zeggen dat ik het resultaat wel mooi vind: ik ben blij met de oogopslag die het me geeft en het heeft mijn wimpers wel degelijk volume gegeven!De ingrediënten

AQUA (WATER), CARNAUBA (COPERNICIA CERIFERA) WAX, CERA ALBA (BEESWAX), BUTYLENE GLYCOL, STEARIC ACID, VP/EICOSENE COPOLYMER, PALMITIC ACID, POLYBUTENE, GLYCERYL STEARATE, ACACIA SENEGAL GUM, CANDELILLA (EUPHORBIA CERIFERA) WAX, PVP, CAPRYLYL GLYCOL, POLYVINYL ALCOHOL, AMINOMETHYL PROPANOL, SODIUM DEHYDROACETATE, PHENOXYETHANOL, CI 77499 (IRON OXIDES).

Wat? Essence I Love Extreme Crazy Volume Mascara
Waar? Kruidvat
Prijs? €2,99
Op ons I’m Feeling Good-lijstje? Voor die prijs een mascara die een beetje meer tijd, tissues en handigheid vereist? Jazeker!

Essence Lash Princess False Lash Effect mascara

IMG_1529

Op naar nummer twee: de Lash Princess False Lash Effect mascara. De verpakking is sierlijk en chic met daarop in 3D van rubber een hartje, een strikje en een korset aan de achterkant! De vorm van de mascarahuls is volgens Essence dan ook gebaseerd op een zwarte avondjurk met details in mintgroen. Daar word ik blij van! Het borsteltje en de maat ervan bevalt op het eerste gezicht goed, vrij klassiek qua vorm. De kleur van de mascara is diepzwart.

Essence Lash Princess false lash effect borsteltje

De mascara voelt bij het opbrengen van de eerste laag niet vet aan, maar ik merk wel meteen dat de separatie van de wimpers een lastiger taakje is. Het tweede laagje wordt spannend denk ik! Die is inderdaad nóg lastiger aan te brengen omdat separatie bijna onmogelijk wordt. Ook bij deze mascara adviseer ik bij meerdere lagen een tissue te gebruiken om overtollig mascara van het borsteltje te verwijderen. Maar eerlijk is eerlijk, ik begrijp wel waarom het een False Lash Effect mascara wordt genoemd. Mijn ogen spreken bij laagje 2 veel meer. Ook al is I Love Extreme Crazy Volume beter aan te brengen dan de Lash Princess False Lash Effect, toch is de laatste voor mij qua eindresultaat beter! Meer sprekende ogen.

De ingrediënten

AQUA (WATER), CERA ALBA (BEESWAX), PARAFFIN, GLYCERYL STEARATE, ORYZA SATIVA (RICE) BRAN WAX, BUTYLENE GLYCOL, PALMITIC ACID, ACACIA SENEGAL GUM, POLYBUTENE, AMINOMETHYL PROPANOL, STEARIC ACID, CARNAUBA (COPERNICIA CERIFERA) WAX, VP/EICOSENE COPOLYMER, DIMETHICONE, POLYESTER-4, ETHYLHEXYLGLYCERIN, TOCOPHEROL, HYDROXYETHYLCELLULOSE, PHENOXYETHANOL, POTASSIUM SORBATE, CI 77499 (IRON OXIDES).

Wat? Essence Lash Princess False Lash Mascara
Waar? Exclusief bij het Kruidvat
Prijs? €3,99
Op ons I’m Feeling Good-lijstje? Voor die prijs een mascara die een beetje meer tijd, tissues en handigheid vereist? Jazeker!

Kijk hier voor meer budget-beauty!

 

 

Foto’s gemaakt door I’m Feeling Good.

 

Liefs, Amina

 

Volg mij:

FacebookInstagramPinterestTwitterYoutube – TikTok 

Ga naar:

 

Delen:

2 Reacties

  1. 20 juli 2015 / 21:39

    Wat een leuke reviews en super goed dat je de ingrediënten er bij vermeldt! Helaas werken alleen waterproof mascara’s goed bij mijn wimpers, maar ik heb van een vriendin gehoord dat die Essence Lash Princess mascara inderdaad super fijn werkt.

    • 20 juli 2015 / 21:51

      Dank je wel Anna! Wat leuk om te horen! En mocht je de Lash Princess gaan gebruiken, dan hoop ik dat-ie fijn voor je wimpers werkt :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *