Beauty Parfums | Mijn favoriete geuren van dit moment!

L'eau D'issey, DKNY Sweet Delicious Creamy Meringue, Bvlgari pour femme

“…a woman not yet seen, but whose perfume accumulates on the horizon like a storm cloud.” Fernand Dumont – schrijver

Parfum, ik ben er gek op!!! De juiste parfum uitkiezen is voor mij een heel belangrijk onderdeel voordat ik de deur uitga. Het hoort eigenlijk een beetje bij mijn outfit, hoe raar dat ook klinkt. Welke geur ik opdoe hangt wel van een paar dingen af. Mijn bui vooral! Waar heb ik zin in? Zwaar of licht? Romantisch, luxe of bloemig? Een lekker luchtje kan mijn humeur trouwens ook een enorme boost geven! Als ik bijvoorbeeld een beetje down ben kan een luchtje me echt opvrolijken. Zo super vind ik dat, dat een geur dat kan!!! Tijd om jullie mijn favoriete geuren van dit moment te laten zien!

Mijn drie favoriete geuren hebben gemeen dat ze vooral niet zwaar zijn en lief en fris ruiken. Toch zijn ze heel uniek op hun eigen manier. Alhoewel de basisnoten bij alledrie bijna hetzelfde zijn, zijn de hartnoten en de topnoten verschillend. Een korte uitleg: Topnoten zijn de geuren die in de eerste minuten na het opbrengen het sterkst te ruiken zijn. Hartnoten zijn de geuren die opkomen nadat de topnoten voor het grootste deel verdwenen zijn. Kijk altijd naar de hartnoten om te weten welke geur het langste om je heen zal blijven hangen. Weet je wat de hartnoten zijn van je favoriete luchtje, dan kun je nieuwe lekkere luchtjes uitzoeken op basis van die informatie! Basisnoten zijn de geuren die als laatste overblijven, nadat de hartnoten vervluchtigd zijn. Zij hebben als functie de hartnoten te versterken.

 

L'eau D'issey by Issey Miyake
Issey Miyake – L’eau D’issey

Dit is zo’n lieve en fijne geur! Ik heb deze ALTIJD in mijn parfum collectie! Al vanaf dag 1 ben ik razend verliefd op L’eau D’issey. Wanneer ik deze geur moet omschrijven komen er heel veel dingen in mij op, er gebeurt zoveel met mijn zintuigen… Het parfum is lief, mooi, fris, het ruikt gewoon naar water – de bedoeling is ook geweest om de geur van water zo dicht mogelijk te benaderen, zó knap!!!!! – en ik ruik heel veel rozen. Maar ook weer niet te veel. Het ruikt gewoon fantastisch en eigenlijk vind ik het een luchtje dat heel dicht tegen perfectie aanzit.

Topnoten: lotusbloem, freesia, cyclaam, meloen en rozenwater
Hartnoten: anjer, witte lelie en pioenroos
Basisnoten: muskus, amber, sandelhout en cederhout

Issey Miyake – L’eau D’issey Eau de Toilette 50 ml:  € 70,16

Bvulgari Pour Femme Jewel Charms Collection
Bvlgari Jewel Charms Collection – Pour Femme

Dit is eigenlijk de welbekende Pour Femme geur, maar opnieuw uitgebracht in 2011. Bvlgari besloot alle bestaande Bvlgari-geuren te herdesignen, in de vorm van juwelen. De flesjes zijn geïnspireerd op de klassieke Cabochon ring. Toen een lieve vriendin van mij een tijdje geleden 40 werd, zocht ik een mooie geur voor haar. Maar ik wilde haar verrassen en vroeg advies aan de beauty advisor in de winkel. Zij raadde mij deze geur aan en noemde het “een parfum dat altijd goed en veilig is!” True! Ik was er meteen helemaal gek van en heb ‘m voor mezelf ook meteen meegenomen :) En ja, inderdaad een ‘veilig’ luchtje om als verrassing te kopen, want die vriendin vond ‘m heerlijk! Ik omschrijf deze mooie geur als bloemig, eerst fris, daarna zwoel en heel classy. Het doet me denken aan een chic diner bij kaarslicht.

Topnoten: anjer, viooltjes, koriander, framboos, oranjebloesem en Sichuan-peper
Hartnoten: iris, lelietje-van-dalen, Bulgaarse roos en Egyptische jasmijn
Basisnoten: amber, muskus, sandelhout, vanille, groene thee en cederhout

Bvlgari Jewel Charms Collection – Pour Femme Eau de Parfum 25 ml:  € 47,00

DKNY Sweet Delicious Creamy Merinque
DKNY Sweet Delicious Collection – Creamy Meringue

Deze geur is uitgebracht als Limited Edition en maakte deel uit van de Sweet Delicious Collection. Helaas, niet meer te krijgen dus! Het flesje ziet eruit als een heel mooi appeltje.  De geuren in die lijn zijn geïnspireerd op recepten van romige cupcakes! Ja, hoe kun je daar nou niet blij van worden! Ik moet denken aan rennen met blote voeten door een veld met hoog gras dat nat is van de dauw…ik word hier HEEL BLIJ van! Die citroengeur die heel zoet en romig is afgetopt met een heerlijke pannekoek-achtige aroma die erop volgt. Zo lief en zo zoet en toch ook heel fris. Echt zo jammer dat deze niet meer gemaakt wordt! Ik heb dit luchtje van een lieve vriendin gekregen en ik ben er zo blij mee! Ik probeer er zuinig mee te doen zodat ik er nog heel lang van kan genieten!

Topnoten: bergamot, amalfi citroen, custard en snoep
Hartnoten: freesia en passiebloem
Basisnoten: muskus, ceder uit Virginia en amber

DKNY – Sweet Delicious Limited Edition Collection Creamy Meringue Femme Eau de Parfum 50 ml:  niet meer verkrijgbaar. Wel verkrijgbaar in die mooie appeltjesvorm: DKNY Delicious Delights 50 ml € 62,00; DKNY Be Delicous Eau de Parfum 30 ml € 42,00 en DKNY Golden Delicious 30 ml € 42,00

Dit zijn dus mijn drie favoriete geuren van dit moment. En hier in de woonkamer ruikt het enorm naar deze drie geuren en dan door elkaar heen, jeetje, UCHE UCHE…even een raampje open zetten…Pfff….Van deze drie geuren gebruik ik L’eau D’issey van Issey Miyake het meeste. Het is echt mijn signature geur en hij past het allerbeste bij me. Ik word er heel blij van!!!Signature parfume

Wat is jouw favoriere geur? Laat het me weten in de comments
hieronder, vind ik leuk!

Volg mij: FacebookBloglovin’InstagramPinterestTwitterYoutube

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *