Beautiful Nails by Essie + swatch!

Mijn nagels met Chic in the Heat gellak!

“You’re never fully dressed without a good manicure”, aldus het merk Essie. Ik sluit me daar volledig bij aan. Om jezelf vrouwelijker en mooier te voelen zijn goed gelakte nagels een must. Ik kijk nog eens goed naar mijn nagels en word er niet heel vrolijk van. Ze zijn een beetje verwaarloosd en kleurloos. De hoogste tijd voor een gellak treatment!

IMG_0592 (2)

Vandaag heb ik een afspraak in mijn agenda staan voor  een Gelicious behandeling (mijn persoonlijke favoriete behandeling) in de Essie Nailbar. Deze zit heel handig in de V&D in Leiden.

Hm…met een beetje een sip gevoel kijk ik naar de foto hierboven…de V&D is niet meer. Wat ik zo leuk vond daar waren de Essie behandelingen en de La Place. Op dat buiten terras zitten en over Leiden uitkijken…met mooie nageltjes…HEERLIJK! Dat was zooo ME-time!

Ik heb dit blog dus aangepast. Een throwback blog. En het blijft natuurlijk leuk om de foto’s en het eindresultaat van een mooie Essie gellak behandeling te zien. Je kunt de behandelingen nog wel bij particuliere salons krijgen. Wanneer je op ‘Essie gellak behandelingen’ Googled, kun je ze vinden.

Weer even een trip down to memory lane:

Hieronder een kleine greep van de verschillende kleuren gellak die er zijn:

Essie display

Essie komt uit Amerika en bestaat sinds 1981 als nagel- en gellak expert. In Amerika is Essie het #1 manicure merk. Ook in Nederland is Essie inmiddels goed bekend doordat de reguliere lakjes nu ♫ ♪ doet een dansje ♫ ook bij de Etos liggen ;-) Heel blij mee!

Er komen ieder jaar bij Essie 8 nieuwe lijnen uit met ieder een eigen superleuk statement. Zoals de lijn Viva Antigua die onlangs is uitgekomen: “Looking for adventure? I say, just follow the beat of your own drum”.

Voorbeelden van mooie gellak kleuren zijn:

 • “Blossom Dandy”
  Een prachtige zomerse mintkleur
 • “High Class Affair”
  Een natuurlijke, bijna transparante nude-look

 

 • “Sunshine State of Mind”
  Een heerlijk zomerse koraalkleur

 

De reguliere nagellakjes van Essie (dus geen gellak). Wat een hoooooop!

Assortiment nagellakjes 3

Essie Gellak display

Essie gel display
Mijn gellak behandeling bij de V&D toen deze nog bestond. Ik mocht plaatsnemen in deze mooie ‘loveseat’!

Loveseat
Ik wilde zelf voor One Night Only gaan, een kleur die ik goed ken en al eerder heb gehad (zit niet meer in de collectie – 2016), maar de nagelstyliste liet me een andere mooie kleur zien: “Haute in the Heat”. Een mooie roze-rode kleur, ideaal voor de zomer!

Een Essie gellak behandeling gaat als volgt:

 1. De nagels worden schoongemaakt en netjes in model gevijld
 2. De nagelriemen worden zachtjes teruggeduwd
 3. De nagels worden lichtjes opgeruwd met een zachte blokvijl
 4. De Essie “Prep & Finish” wordt gebruikt om de nagels stof- en vetvrij te maken
 5. Er komt een mooie Essie Base Coat (review) op de nagels voor de gellak
 6. De nagels gaan vervolgens 30 seconden onder de led lamp. Er wordt een speciale Essie led lamp gebruikt waarbij de juiste tijden per behandeling gebruikt worden.
 7. Er komt een laagje kleur op de nagels en dan weer 30 seconden onder de lamp
 8. Er komt een tweede laagje kleur op de nagels en dan weer 30 seconden onder de lamp
 9. Er komt een Essie Top Coat (review) op de nagels en dan 60 seconden onder de lamp
 10. De “Prep & Finish” wordt weer gebruikt om de nagels plakvrij te maken
 11. Ik krijg een fijne olie voor mijn nagelriemen opgesmeerd, de Essie Apricot Cuticle oil  – nagelriemolie (review)
 12. Tenslotte krijg ik een heerlijke Essie Spa Handlotion op en daarmee eindigt de behandeling.

Het resultaat: mijn nagels met Haute in the Heat gellak! Mooi hè! Die glans bij mijn nagelriemen komt van de Essie Apricot Cuticle oil, een heerlijke olie om je nagelriemen mee te verzorgen.

Mijn nagels met Chic in the Heat gellak!

poster At Last

|| Dit artikel is in 2015 geschreven samenwerking met Essie
en in 2016 aangepast omdat de V&D niet meer bestaat. Alle foto’s zijn
gemaakt door I’m Feeling Good ||

Missen jullie de V&D Essie Nailbar ook zo in Leiden?

XOXO Amina

I'm Feeling Good logo

FacebookBloglovin’InstagramPinterestTwitterYoutube

 

Ga naar:

Delen:

2 Reacties

 1. Wendy
  9 december 2017 / 23:57

  Wat was dit “interview” super leuk om te doen!

  En de Nailbar wordt zeker gemist! Maar vooral de leuke, lieve klantjes die elke keer trouw naar ons terug kwamen

  • Amina
   Auteur
   11 december 2017 / 12:25

   Ik vond het ook echt superleuk! En ik mis de Nailbar echt! Kan ik trouwens ook particulier naar je toe komen? Let me know! Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *