Beauty | 9 Stappen om foundation nóg egaler aan te brengen!

Producten om foundation egaal aan te brengen!

Met Oud & Nieuw in het vooruitzicht, ben ik op Youtube al een paar dagen op zoek naar dé make up look voor morgenavond. Ik ben een manier tegen gekomen van foundation aanbrengen, die ik heb uitgeprobeerd…and this girl likes it! Je huid wordt er lekker egaal van en rode vlekjes en plekjes worden er goed mee weggewerkt. Ik leg je in 9 simpele stappen uit hoe je dit doet!

Deze manier van foundation aanbrengen is weer net even iets anders dan de vorige. Hoe je je foundation aanbrengt en wat het fijnste werkt, is voor iedereen verschillend. Het is vooral proberen, proberen, proberen. Deze stappen zijn uiteraard niet dé stappen, maar misschien werkt dit ook wel voor jou! Als je van plan bent je voor Oud & Nieuw op te maken, heb je hier alvast inspiratie voor een goede basis! En have fun with it, dat is het echt het allerbelangrijkste!

1. Ik begin mijn make up ritueel altijd met het aanbrengen van een verzorgende balsem voor mijn lippen, zodat die kan intrekken ruim voordat ik mijn lipstick of lipgloss opdoe. Vandaag gebruik ik hiervoor de Salve Brambleberry Rose Lip Balm van Rosebud- het roze/bruine doosje met de lachende Miss Vivian erop. Doe ik dit niet, dan wordt het 1 groot vellen-fest! Vooral nu in de winter is het drá-má! Dit is een fijne en zachte intensief werkende moisturizer.

Producten om je foundation perfect egaal aan te brengen

2. Daarna breng ik mijn vaste dag (-en nachtcrème) aan van Biomed, de Forget your Age Face Cream.  Ruikt heerlijk, verzorgt mijn vette huid prima en ik ben er nog steeds helemaal weg van!

3. Vervolgens breng ik van Clarins de Super Lift Serum aan, tegen mijn wallen.

Dit is met alleen gezichtsverzorging vóór de foundation:

Vóór de foundation

4. Als primer gebruik ik vervolgens de Nivea Men Sensitive balsem. Glycerine is een van de hoofd-ingrediënten waardoor de foundation zich beter aan de huid hecht en oneffenheden beter worden opgevuld. Op Youtube zijn heel veel Make up Artists weg van dit product – onder andere Nikkie van Nikkie Tutorials – en ik sluit me daar helemaal bij aan! Het ruikt wel naar “mannenproduct” bij het aanbrengen, maar dat trekt snel weg. Fijn product, dat heel makkelijk aanbrengt.

Tussendoor epileer ik nog wat rommelige haartjes weg onder mijn wenkbrauwen. Ik ga ze weer laten groeien. Ja, ook ik ben een haal-zoveel-mogelijk-wenkbrauw-weg “epileer-slachtoffer” van de jaren ’90’s…Dus op de foto’s zien ze er echt iets minder charmant uit ;-)…ik las laatst bij een beautyblogger dat ze er 5 jaar over gedaan heeft om ze weer als vanouds te krijgen…dat belooft wat!

5. Ik breng met mijn vingertoppen groene concealer aan op de rode gedeeltes van mijn gezicht; op de rode oneffen plekjes op mijn wangen (littekens door puistjes / rode vlekjes / puistjes) breng ik een goede groene laag aan. Het ziet er heel gek uit, maar de groene kleur heft de roodheid op!

6. Onder mijn ogen breng ik een laagje beige concealer aan. Ik gebruik  nummer 1 uit dezelfde Concealer Box van de vorige stap. Deze kleur breng ik ook langs mijn neus aan, zodat een groter deel onder mijn ogen concealer meekrijgt. Het oplichtende effect ziet er dan minder onnatuurlijk uit. Ik smeer de groene en beige concealer in 1 keer goed uit met de Concealer Brush voor een nog gladdere dekking ónder de foundation. De Concealer Brush is de kleinere op de foto. Deze brush is 1 van de 10 kwasten van mijn Oval Brush 10 Piece set van My Make-Up Brush Set. Ik vind deze ovale kwasten veel fijner dan de normale foundation-kwasten waar vaak mee wordt gewerkt. Echt een heel stuk zachter! 

7. Hierna verdeel ik stipjes L’Oréal Paris Infallible Matte 24h foundation, in Golden Beige – ook wel Beige Doré genoemd-  over mijn gezicht met mijn vingertop. Ik smeer met mijn Foundation brush van My Make-Up Brush Set, de grootste kwast op de foto. De foundation werk ik in ronddraaiende bewegingen uit, van binnen naar buiten.

8. Daarna spray ik een goede hoeveelheid Urban Decay All Nighter Setting Spray over mijn hele gezicht heen en laat ik het even rustig opdrogen. Even de tijd voor een lekker kopje thee of koffie tussendoor!

9. En nu komt het: ik maak tenslotte mijn Original Beautyblender goed vochtig met lauw-warm water en hiermee druk ik rustig de foundation “in mn gezicht”. Door het vocht wordt alle overtollige foundation door de Beautyblender opgezogen, zodat de foundation er nóg gladder, egaler en mooier uitziet! Een wat ntuurlijkere “dewy” look die je met een vochtige Beautyblender en de spray goed kunt creëren.

9 Stappen om foundation nóg egaler aan te brengen!

En dit is het resultaat en mijn beautytip voor jou! Mijn huid is nu veel egaler, in 1 gelijkmatige kleur en oneffenheden en rode vlekjes zijn weggewerkt. Concealer onder je foundation aanbrengen geeft een veel natuurlijkere look dan dat je concealer over je foundation heen aanbrengt.

Natuurlijk is dit de basis en ziet het er erg kaal uit. Ik heb mezelf een kerstcadeautje gegeven waarmee ik mijn look helemaal afmaak! Dit artikel komt er zo snel mogelijk aan zodat je het eindresultaat ook goed kunt zien.

Voor nu wil ik je een hele fijne jaarwisseling wensen! Alle goeds, liefde, geluk en gezondheid voor jou! Op naar een heerlijk 2017! Mét I’m Feeling Good natuurlijk! Maak morgenavond mooie herinneringen met elkaar!

 

HAPPY OUD & NIEUW!

Wat vind jij
van deze manier
van foundation aanbrengen?

Let me know!

Liefs, Amina

I'm Feeling Good logo

FacebookBloglovin’InstagramPinterestTwitterYoutube

Delen:

1 Reactie

  1. 7 december 2020 / 18:59

    Wat een handige tips! Momenteel blijft mijn foundation niet netjes zitten op mijn voorhoofd, toch maar eens zo’n beauty blender proberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *