Authentiek zijn en waardevolle content creëren met LinkPizza

Authentiek zijn en waardevolle content creëren met LinkPizza

Als blogger en influencer kom je soms op het punt dat je van bloggen je werk wilt maken. Like me. En dat je mooie branded content wilt delen. En daar dus ook geld mee wilt verdienen! Het wordt door veel bedrijven en brands nog altijd niet helemaal serieus genomen, maar feit ís dat gigantisch veel mensen bloggers en influencers volgen. En het is dan ook naar mijn mening de manier om reclame voor producten te maken en het bereik als brand te vergroten, omdat het direct gedeeld wordt met de juiste doelgroep en converteert in waardevolle views, clicks en uiteindelijk sales. Een platform die bloggers en influencers serieus neemt is LinkPizza: dé plek waar publishers brands vinden voor het creëren van authentieke en waardevolle content!

Authentiek zijn en waardevolle content creëren met LinkPizza

Branded content campagne

Bij LinkPizza kun je als advertiser en publisher terecht voor Affiliate marketing, Branded content en/of advertorials en Native Advertising. Ik wil in dit blog focussen op de Branded content campagnes die LinkPizza bloggers en influencers aanbiedt en aan je uitleggen hoe dit in zijn werk gaat. Bloggers en influencers (publishers) bieden dan op het schrijven van een branded content artikel voor een adverteerder.

Hoe gaat het in zijn werk

LinkPizza werkt heel transparant en makkelijk. De adverteerder start een campagne waarop een blogger/influencer kan pitchen. Laat ik even mezelf als voorbeeld nemen. Ik heb afgelopen week gepitcht voor een branded content campagne voor een merk dat mij aanspreekt. Het traject verloopt dan als volgt:

 • Ik lees de campagne en de details goed door;
 • Kijk wat het doel is van de campagne;
 • Check de vergoeding die zij ervoor willen betalen;
 • Bekijk de links + de anchor tekst (stukje tekst die je aan kunt klikken als link) die ze in het artikel willen zien;
 • Ik lees alle voorwaarden – belangrijk hierbij is dat ik aan alle voorwaarden kan voldoen om teleurstellingen voor beide partijen te voorkomen.

Authentiek zijn

Ik kijk daarbij tenslotte ook heel goed of een campagne wel echt bij mij en mijn blog past. En of ik achter het product sta. LinkPizza en de adverteerder houden ervan wanneer bloggers en influencers authentieke en waardevolle content kunnen creëren. Wanneer iets niet echt bij je past, ga er dan ook niet over schrijven. Je lezers merken dat meteen en de flow zit er dan niet in. Het zou bijvoorbeeld heel raar zijn wanneer ik ineens wetenschappelijke advertorials ga schrijven. Mijn lezers vinden dat niet authentiek en niet waardevol. En ook zeker niet gezellig, hahaha! Blijf dus dicht bij jezelf wanneer je gaat pitchen!

Publishers en advertisers werken samen door middel van LinkPizza

Je aanmelden voor een campagne

Daarna kun je je aanmelden voor de campagne door

 • Een bod uit te brengen;
 • Geschatte views aan te geven (ik heb ingevuld hoeveel views ik denk dat dit artikel zal krijgen);
 • Je motivatie te omschrijven.

Wanneer een adverteerder geïnteresseerd is, krijg je vanzelf een mailtje in je inbox en kan het onderhandelen, het schrijven en tenslotte het opleveren van het artikel beginnen. Super easy!

De pluspunten:

+ Wanneer je besluit als blogger of influencer te gaan werken, is het niet vanzelfsprekend dat de opdrachten je ineens komen aanwaaien. Dit platform helpt mij direct in contact te komen met bekende merken en brands die willen betalen voor goede content
+ LinkPizza is gratis en ze maken een ontzettend mooie mediakit voor je. De MediaKit geeft adverteerders een goed beeld van je blog. Daarnaast kan de adverteerder je makkelijker vinden en vergelijken met andere blogs. Je kunt de link naar mijn mediakit onderaan dit artikel vinden
+ Je kunt op de Marktplaats je Mediakit live plaatsen en zo uitgenodigd worden door brands om te pitchen voor privé campagnes
+ De LinkPizza omgeving werkt heel fijn en is heel duidelijk. Je weet precies wat de status van de opdracht is

LinkPizza: Assignment

 

+ Kies je liever helemaal zelf waarover je schrijft? Dan kun je bij LinkPizza ook met affiliate links werken
+ Selecteer zelf waarover je schrijft en voor welk brand
+ Bied voor de beste prijs
+ Wanneer je een bod uitbrengt is dat echt jouw bod en wanneer een adverteerder akkoord gaat krijg je ook echt dat bedrag uitbetaald exclusief BTW. Het deel dat LinkPizza ervan krijgt gebeurt achter de schermen tussen de 2 partijen
+ Manage je opdrachten gemakkelijk

Minpunten

– Ik vind persoonlijk dat de vergoedingen wel wat hoger mogen liggen voor een artikel. Ik weet dat LinkPizza er nog tussen zit en ook een deel krijgt, maar het verschil tussen TV-reclame en online reclame ligt echt (nog steeds!) zó ver uit elkaar. Terwijl TV kijken steeds meer passé aan het worden is! Maar blogger en influencer zien als een echt beroep staat nog in de kinderschoenen en heeft bij bedrijven blijkbaar tijd nodig. Gaat goedkomen, weet ik zeker!
– LinkPizza zou hun platform zo kunnen inrichten dat je automatisch de campagnes niet ziet als je het bereik niet hebt wat de klant vraagt. Nu ben je onnodig op campagnes aan het klikken die niet voor jou bestemd zijn en dat veroorzaakt teleurstellingen.
– Ik vind de schatting die je nu bij de meeste campagnes moet maken (hoeveel views verwacht je in de eerste 30 dagen) onnodig. Je betaalt als brand voor het op de website staan én het artikel die de influencer maakt. Overige info kun je uit Google Analytics halen waar LinkPizza ook toegang toe heeft en wat in je mediakit ook te zien is voor de klant. Dit zou naar mijn mening voldoende moeten zijn.

Ben jij er klaar voor?

Ben jij er klaar voor om geld te gaan verdienen met je blog? Ga dan naar deze how-to-start pagina en meld je aan! Heel veel succes!

 

HAPPY WEEK!

Ben jij al
Publisher
bij LinkPizza?

Let me know!

Liefs, Amina

I'm Feeling Good logo

FacebookBloglovin’InstagramPinterestTwitterYoutube

 

Dit bericht kan affiliate links bevatten, waardoor deze blog
actief en werkend blijft.
Bedankt voor je support!
Lees voor meer informatie mijn 
disclaimer.

Delen:

2 Reacties

 1. 22 oktober 2017 / 20:09

  Goed artikel Amina!! Ik heb me er al eens aan willen melden, maar omdat ik destijds nog geen btw nummer had ging dat niet. Jij hebt me weer even op een ideetje gebracht. Bedankt daarvoor!! X

  • Amina
   Auteur
   23 oktober 2017 / 08:58

   Hi Cynthia, dank je wel voor je mooie compliment! Zo leuk om te horen, echt! :-) Heel graag gedaan en veel succes met de aanmelding xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *