3 Roze Festival looks met de Sleek i-Divine palette ‘acid 570’

Sleek palette Acid imfeelinggood.nl

Wauw!!! Laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen: dit oogschaduw palette is INSANE! Zo MOOI! Summer is coming en naar een festival gaan is dan zo heerlijk. Hapje, drankje, de zon en muziek. Relaaaaaax! Ik ben dan ook uit mijn comfort zone gestapt en heb 3 roze festival looks gemaakt met het Acid Sleek palette!

 

“Ik heb ongeveer 7
palettes in nude.
Lekker veilig zeg maar.”

Normaal gesproken zou ik zo’n palette met zulke felle kleuren never-ever kopen hè…maar ik ben lid van een Facebook groep waar (weinig) gebruikte make up verkocht wordt en daar zag ik deze van Sleek te koop staan. Ik ben niet van de tweedehands make up, maar ik zag dit palette van Melanie van de website Mel’s Mirror (deze beauty schrijft heerlijk leesbare artikelen over alles wat ze leuk vindt, aanrader!) voorbij komen en ik werd daar lichtelijk hysterisch van! Zo mooi… Mijn hersenen begonnen meteen te ratelen waarom ik dit toch wel heeeeeel hard nodig had…ik heb ongeveer 7 palettes in nude. Lekker veilig zeg maar…maar op Instagram zie ik steeds vaker foto’s voorbij komen van make up artists die een felle kleur gebruiken als eyeliner of een prachtige festival look creëren die lekker opvalt.

Sleek eyeshadow palette Acid imfeelinggood.nl

Nogmaals, het zijn gewaagde contrasterende kleuren, maar met de festivals van deze lente en zomer in mind valt het echt reuze mee! Deze make up maakt je festival look helemaal af in combinatie met mooie sieraden, tas én je zomerse kleding!

VERPAKKING, INHOUD + GEWICHT

Dit palette is mooi strak en plat, zwart van kleur. Het merk Sleek is glanzend aangebracht. De inhoud bestaat uit 12 pans (Engelse woord voor de tinnetjes waar de oogschaduw in zit) van ieder 1,1 gram of 12 x 0,03 oz. Er zit een dubbele applicator bij. Het palette gaat lastig open door de stevige sluiting maar dat kan ik ook weer zeer waarderen. Het lastige sluiten voelt ook weer high end aan of zo, hahaha! Door deze verpakking gaat hij niet makkelijk open in je tas en dat is heerlijk natuurlijk. Wel een beetje funest voor mijn lange nagels…

Sleek eyeshadow palette Acid 570 imfeelinggood.nl

HOE VOELT HET PRODUCT AAN

Het product ligt fijn in de hand omdat het een mobiele telefoon-formaat heeft. Voelt high end aan. Zwaar…en is mooi plat. Sierlijke letters. En die spiegel…LOVEIT!!!

INGREDIËNTEN

Mica, Talc, Kaolin, Magnesium, Stearate Dimethicone, Paraffinum Liquid, Ethylhexyl Palmitate, Propylparaben and Methylparaben, +/- [CI77510, CI 77289, CI 77491, ,CI 77492]. Niet getest op dieren!!! Dikke plus erbij!

Sleek Acid 570 imfeelinggood.nl

KLEUR OMSCHRIJVINGEN

Bovenste rij palette van links naar rechts

~Fuchsia roze
~Warm wit
~Neon geel
~Neon oranje
~Korenbloem blauw
~Hemelsblauw

Onderste rij palette van links naar rechts

~Paars
~Mosgroen
~Neon roze
~Neon groen
~Zilvergrijs
~Warm zwart

SWATCHES

Sleek Acid palette Swatches imfeelinggood.nl

Bovenste rij

#1. Fuchsia roze
fijn crèmig van structuur, prachtige kleur, matte afwerking, heel goed gepigmenteerd
#2. Warm wit
erg krijterig, mooier op gezicht dan als swatch (bijna niet te zien), mat, weinig pigmentatie
#3. Neon geel
krijterig maar minder erg dan de witte kleur, mat, medium pigmentatie
#4. Neon oranje
erg krijterig, lastig aan te brengen, wel mooi van kleur, mat, weinig pigmentatie
#5. Korenbloem blauw
fijn crèmig van structuur, prachtige kleur, matte finish, heel goed gepigmenteerd
#6. Hemelsblauw
fijn crèmig van structuur, heerlijk om mee te werken, prachtige kleur, heel goed gepigmenteerd, matte afwerking met een shimmer erin

Onderste rij

#7. Paars
een wat romige structuur, mooie kleur, medium pigmentatie, mat
#8. Mosgroen
ook een romige poeder, prachtige kleur, goede pigmentatie
#9. Neon roze
matte finish, medium krijterig, prachtig effect op de ogen
#10. Neon groen
mat, krijterig, maar minder fall out dan bij de Neon oranje kleur, prachtig effect
#11. Zilvergrijs
prachtige pigmentatie en kleur, shimmery, matte afwerking
#12. Warm zwart
prachtige pigmentatie, prachtige kleur, zwart, zacht poeder, mat, doet me enorm denken aan de kleur Blackheart uit het Urban Decay Naked3 palette. Ben gek op deze kleur en structuur oogschaduw!

WAT ZEGT SLEEK OVER DIT PRODUCT?

“Get creative and blend contrasting colours together or mix shimmers with matte shades. Each i-Divine includes a classic matte dark colour, great to perfect that classic smoky effect. Sleek MakeUP’s legendary i-Divine eyeshadow palettes are 12 shades of super-pigmented, longlasting, mineral based eyeshadow, designed to suit all. Each i-Divine eyeshadow palette contains pearlescent shades, which contain mica particles that highlight and illuminate giving an overall radiant effect.Available in a variety of colour ways, your i-Divine is waiting for you.

Acid contains a fusion of vibrant colour for the more daring. With a hyper bright pink to neon green and yellow amongst the 12 shades. Each shade can be worn alone for a dramatic look or mixed for a colourful rainbow effect.

For best results, use in conjunction with Flick It Eyeliner, and Lash Out Mascara for a polished, defined look.

Available in 12 palettes designed to suit every mood, and trend. Store in a cool dry place. Not tested on animals. Suitable for vegans and vegetarians. ”

De 3 roze Festival Looks!

Let bij deze looks trouwens niet op mijn wenkbrauwen (ja, nu ga je ernaar kijken hè, hahaha!). Ik heb ze vanaf mijn 16e altijd geëpileerd, maar ik wil ze nu weer lekker dik hebben…laat ze dus groeien…eens zien wat ervan over is :-) Ze zien er op deze foto’s dus wat rommelig uit.

LOOK #1. PINK EYELINER
Voor deze look heb ik eerst een donker oogpotlood gebruikt op mijn bovenste en onderste wimperlijn, waarna ik de Neon roze oogschaduwkleur #9 hier overheen aanbreng. Dit heb ik 2 keer herhaald, om echt een contrast met mijn ogen te kunnen maken! Deze oogschaduw is zo freakin’ awesome! Over het oogpotlood is deze supermooi aan te brengen en hij blijft lang zitten. Weinig fall out.

Wanneer je blauwe of groene ogen hebt, kun je dit met de paarse kleur #7 prachtig aanbrengen. Bij grijze ogen kun je voor #12 gaan, hemelsblauw. Bij bruine ogen kun je naast deze Neon roze kleur ook kiezen voor  #7, #8, #10 en de nummers #5 en #6 (paars, groentinten en blauwtinten).

Sleek acid 570 pink eyeliner

Sleek acid 570 pink all over


LOOK #2.
PINK ALL OVER
Deze look is al iets heftiger. Ik heb de eyeliner van look #1 wat meer over laten lopen in de outer V (buitenste ooghoeken). Daarbij ben ik iets boven de arcadeboog geëindigd voor een meer opvallender effect. De inner V heb ik met rust gelaten, anders wordt het zelfs voor een festival volgens mij too much.

Voor andere oogkleuren gelden dezelfde alternatieven als bij Look #1. Wanneer je blauwe of groene ogen hebt, kun je deze look met de paarse kleur #7 prachtig creëren. Bij grijze ogen kun je voor #12 gaan (hemelsblauw). Bij bruine ogen kun je naast deze fuchsiakleur ook kiezen voor  #7, #8, #10 en de nummers #5 en #6 (paars, groentinten en blauwtinten).

LOOK #3. TANGERINE & PINK

Sleek acid 570 pink and tangerine

Deze look is een mix van #4 en #9. De roze kleur is aangebracht zoals in Look #2. In de inner V heb ik nu Neon orange aangebracht. Waar de twee kleuren elkaar tegenkomen heb ik ze voorzichtig met elkaar geblend. Niet te veel, want ik wilde de 2 kleuren duidelijk laten zien. Het aanbrengen van de oranje kleur was een gedoetje, want deze kleur is zooo krijterig. Veel fall out, niet fijn. Het resultaat vind ik wel weer heel mooi. En ik ben echt NOOIT van oranje, believe me, maar naar een feestje of festival kan dit toch prima?

We weten inmiddels welke kleuren je kunt gebruiken voor de Neon roze kleur, wanneer je blauwe, groene of grijze ogen hebt. Maar what about that orange in de inner V? Ok, ik zou bij blauwe of groene ogen gaan voor warm wit, #2. Dat contrasteert namelijk supermooi bij het paarse in de outer V. Bij grijze ogen kun je kiezen voor de zilvergrijze kleur #11. Grijs op grijs lijkt saai, maar zo lijken je grijze ogen nog lichter! Pretty pretty pretty! Heb je bruine ogen en vind je dat oranje he-le-maal niks? Dan kun je ook voor paars in de inner V kiezen en die twee kleuren prachtig in elkaar over laten lopen.

Met dit palette moet je vooral lekker experimenteren! De Looks hierboven zijn tips, hoe oogschaduw bij je staat hangt ook af van andere zaken. Je kleding en je haarkleur bijvoorbeeld. Maar ik denk wel dat hoe fleuriger je festival outfit is, des te beter deze contrasterende kleuren bij je staan!

“Sommige kleuren zijn
gewoon echt
INSANE, zo mooi!”

 

WAT IS MIJN ERVARING MET DIT PALETTE?

Er zijn een aantal kleuren in dit palette waarvan ik denk “wat doen jullie hier???”, maar er zitten er ook een paar bij waarvan ik denk: “OK, high end merken, hoe kan ik zulke goede pigmentatie krijgen voor maar € 16,49??? WAUW!” Sommige kleuren zijn gewoon echt INSANE, zo mooi! En daarom neem ik de minder goed gepigmenteerde voor lief. Ik heb letterlijk met een glimlach op mijn gezicht voor de spiegel gestaan bij Look 1 omdat ik die pigmentatie niet verwachtte en ik vind zelfs dat je die sterke pigmentatie niet eens goed kunt zien op de foto. In real life is het veel mooier! Applausje voor Sleek!

Mijn favorites in dit palette:
Hemelsblauw, Korenbloem blauw, Mosgroen, Neon roze (jajajajaja!), Neon groen, Zilvergrijs en Warm zwart.

Nog even alle min- en pluspunten op een rijtje:

Sleek i-Divine eyeshadow palette ‘acid 570’
– er zit een beetje een old fashion-applicator bij…kan best wat hipper met mooie brushes aan beide kanten
– sommige kleuren hebben aardig wat fall out, dus maak eerst je ogen op en breng dan pas gezichtsprimer, foundation en concealer aan. Dat klinkt gek, maar dan hoef je achteraf niet te vegen en te vloeken. Want make up die verpest is en opnieuw kan vinden wij meisjes de hel!
+ persoonlijk ben ik nu echt fan van Sleek en vind ik de pigmentatie beter dan vele andere budget palettes! Sterker nog, van sommige kleuren is de pigmentatie zo fijn, dat het gewoon in het hogere segment past. De eerste kennismaking met dit merk is TOP!
+ lekker veel kleuren in een budget palette, hoe fijn!
+ mooi chic palette
+ de spiegel is mooi!
+ Niet getest op dieren! ♥♥♥ YESSSSSS!

 

Wat? Sleek i-Divine ‘acid 570’ palette
Waar? bol.com <- directe link naar het palette!
Prijs: € 16, 49
Op ons I’m Feeling Good-lijstje? Siiiii!

Lijkt dit merk jou ook interessant maar vind je dit palette te heftig? Klik dan hier voor andere palettes uit het Sleek assortiment! 


Deze producten gebruikte ik ook voor mijn Festival Looks:

Gezichtsverzorging — Neutral face wash (review)
Biomed forget your age face cream (review)
Biomed fresh eyes (review)
Biomed lushes lashes (review)

Primer gezicht — Sisley global perfect pore minimizer (review)

Foundation — Golden Rose liquid powder mineral foundation #4

Concealer – Golden Rose liquid concealer #03

Poeder — Essence all about matt! fixing compact powder

Oogschaduw primer — Urban Decay anti-aging eyeshadow primer potion nude
Basis oogschaduw + highlighter (vanaf bewegend ooglid tot aan wenkbrauw) — Urban Decay Naked on the Run palette #50/50 (review)
Transitiekleur oogschaduw bij arcadeboog Look #1 — Urban Decay Naked on the Run palette #fix (review)

Mascara — Rituals 3-in-1 miracle mascara (review)
Eyeliner — Urban Decay 24/7 glide-on eye pencil (review) + Hashmi kajal stick op onderste waterlijn & tightline

Contour – Urban Decay Bronzer (review)
Highlight – Smashbox halo highlighting wand #pearl
Blush – Urban Decay (review)

Lippen — Victoria’s Secret beauty rush color shine gloss #Peek-A-Boo

Make up tools — Penselenset van Cosmistar, wimperkruller van de Etos en The Original Beautyblender van Beautyblender

 

Ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren!
Veel Festival fun
deze lente en zomer!!!

 

XOXO Amina

Volg mij: FacebookBloglovin’InstagramPinterestTwitterYoutube

Delen:

12 Reacties

 1. 17 mei 2016 / 21:20

  Wat ben je toch een lieverd! Prachtige looks heb je gemaakt met het palette! Geweldig om te zien! Heel veel plezier met dit pareltje, maar dat komt zeker weten goed! Liefs, Mel ?

 2. 18 mei 2016 / 00:56

  Ik zei het op Instagram al: een geweldig mooi palette! Dat moet ik nou eigenlijk wel gaan kopen. Vooral de roze tinten vind ik erg mooi. Ik vind dat oranje trouwens mooi bij je staan!

  • Amina
   Auteur
   18 mei 2016 / 01:33

   Dank je wel Tamara! Wat volg je me trouw, superlief! Laat het me weten als je ‘m hebt gekocht! Vind ik leuk! xxx

 3. 18 mei 2016 / 06:17

  Wow wat een uitgebreide review. Leuk om te lezen, je enthousiasme spat van het scherm af!

  • Amina
   Auteur
   18 mei 2016 / 10:07

   ? Anne-Marie, wat lief! Ja, lekker hysterisch hè, hahahaha! xxx

 4. 18 mei 2016 / 13:05

  Ik ben dol op felle kleuren en ik probeer het ook graag uit. Ik draag het subtiel in mijn gewoon dagelijks leven.:-) Ik vind dit een erg mooie palette.

  • Amina
   Auteur
   18 mei 2016 / 13:54

   Wat leuk dat je dat doet! Ik ga ook even kijken hoe ik deze mooie kleuren subtiel in een everyday look kan gieten ;) xxx en fijne dag!

 5. 18 mei 2016 / 21:05

  De pigmentatie ziet er inderdaad echt heel goed uit. Super gave looks heb je gemaakt. Ik weet nooit zo goed wat ik met felle kleuren moet doen. Ik ben toch meer een nudes meisje. Maar als ik dit zie krijg ik wel weer inspiratie!

  • Amina
   Auteur
   18 mei 2016 / 22:48

   Hi Melike! Wat ontzettend lief! Dank je wel!!! xxx

 6. 18 mei 2016 / 21:32

  Wat leuk dat je zo bent gaan experimenteren met dit supercoole palette van Sleek. Look 1 en 4 vind ik heel gaaf geworden, helemaal festival-proof :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *