3 x moodboard inspiratie voor een zomers interieur

3 x moodboard inspiratie voor een zomers interieur

Soms wil je voor de zomer je huis en interieur lekker opfrissen. Met een mooie zomerkleur. Even iets anders, om je huis een leuke makeover te geven. Dat betekent natuurlijk niet dat je met de verfkwast in de aanslag je hele woning in één hysterische kleur moet verven. Dat kan ook subtieler. Door één muur, een deur, meubel of zelfs maar één item (bijvoorbeeld een aardewerk vaas) in huis een nieuwe kleur te geven. Dat kan de look & feel in een ruimte al zomers maken. Ik heb voor dit inspiratieblog wel een keertje iets anders gedaan: gekeken naar de kleuren van de collecties tijdens de New York Fashion Week ’22. Die kleuren heb ik vertaald naar 3 moodboards. Welke kies jij? Veel plezier met 3 x moodboard inspiratie voor een zomers interieur!

Inspiratie voor een zomers interieur met moodboards

Het helpt mij altijd goed om digitale moodboards te maken. Om bijvoorbeeld te laten zien aan mijn man als ik iets in huis wil veranderen. Met beeld kun je iets veel beter overbrengen. Maar met moodboards werken kan alleen als je inspiratie hebt. En die inspiratie haal ik weer van Pinterest. Deze app is mijn favoriete tool om ideeën en inspiratie bij elkaar te zetten op borden. Die borden zijn zelf eigenlijk al moodboards, maar laten maar drie foto’s zien op de omslag. Door op het bord te klikken kom je pas bij alle pins die je voor dat ‘moodboard’ hebt uitgekozen. Maar om het overzichtelijker voor mezelf te maken, maak ik daarnaast ook nog een digitaal moodboard. Die is duidelijker en geeft de mood en vooral het gevoel goed weer die de pins mij geven. En die ik weer op mijn beurt in een ruimte wil creëren.

Ik heb dit ook voor dit artikel gedaan. Ik heb drie moodboards gemaakt naar aanleiding van een Pinterest pin die mij inspireerde. Die laat zien hoe Pantone kleuren vertaald heeft die in de New York Fashion Week ’22 zijn gebruikt door modeontwerpers. Bekende beauty-, design- én interieurmerken kijken vaak naar de mode om de kleuren voor een nieuw seizoen te bepalen. Ik heb de drie mooiste kleuren van de NY Fashion Week vergeleken met Pantone kleuren. Pantone is een bedrijf dat een universele systeem kleurencode aan een kleur geeft. En die heb ik weer vergeleken met de kleuren van een mooi Nederlandse verfmerk waar ik erg van hou: Verf van Niveau.

Moodboard 1. Cascade groen

Deze kleur was onder andere te zien op de catwalk bij Dries van Noten. Op het moodboard komt de kleur linksonder het meeste in de buurt. De andere kleuren vullen ‘m mooi aan. Deze groentinten zijn allemaal opvallender dan het ‘gewone’ groen. Cascade is een vrolijke kleur groen die toch iets intens heeft. Bijna iets neons krijgt. Echt heel mooi. Stel je voor dat je bijvoorbeeld één muur in je woonkamer in deze kleur verft. En dan met gouden woondecoratie en meubels…BAM! Dit is dus eigenlijk een hele mooie boutique hotel en chic kleur. Kies tint CDS 500-163 van Verf van Niveau voor dit mooie effect.Moodboard 1. Cascade groen

Moodboard 2. Perfectly Pale

Gezien op de catwalk in de debuut show van Peter Do. Een mooi model liep in een prachtige comfortabele broek en lange blouse met gelaagde binnenkant. In deze prachtige kleuren. Van de drie moodboards is dit natuurlijk mijn fave. Kijk maar naar de foto bovenin die ik vandaag voor deze blog gemaakt heb. Ben zo dol op die neutrale strandhuis-kleuren! En ze werken bij mij ook nog eens heel ontspannend, heerlijk. Op het moodboard komt de hoofdkleur Perfectly Pale, het beste terug op de bovenste foto: de stof waar de cappuccino op staat én de melk in de cappuccino zelf. Die zijn precies in die tint. De andere kleuren vullen ‘m mooi aan. Ook genieten van een rustige beach vibe? Vraag dan bij Verf van Niveau om kleur CDS 500-060.

Moodboard 2. Perfectly Pale

Moodboard 3. Spun Sugar & Gossamer Pink

Het merk Collina Strada had tijdens de New York Fashion Week 2022 een catwalk gemaakt op een boerderij. Uniek? Nou, het werd nóg iets unieker, omdat de boerderij zich op het dak bevindt van een hoog New Yorks gebouw. Collina Strada wil met hun fashion mensen bewust maken van dingen, bijvoorbeeld klimaatverandering of veranderingen die plaatsvinden of plaats hebben gevonden in de maatschappij. Op de catwalk droegen de modellen onder andere stoere gerecyclede edgy kleding, dat in mooi contrast stond met 2 hele zachte kleuren: roze en baby blauw. Pantone noemt ze Gossamer Pink & Spun Sugar. Verf van Niveau is zich trouwens ook goed bewust van klimaatverandering en duurzaamheid. Zij recyclen (zie ook het filmpje) restverf van allerlei merken en maken daar hun goede en dikke gerecyclede muurverf van! Love it! Ga je voor deze echte zomerse pasteltinten? Bestel dan deze kleuren: Verf van Niveau → CDS 500-207 (blauw) en CDS 500-247 (roze).

Moodboard 3. Spun Sugar & Gossamer Pink

3 x moodboard inspiratie voor een zomers interieur

Ik hoop dat ik je met dit artikel heb kunnen inspireren. Misschien heb jij ook wel zin om een item, muur, deur of meubel een van deze kleuren te geven? En ik zeg altijd maar: trends zijn leuk, maar blijf bij jezelf. Ga jij liever voor spierwit? Of geel? Helemaal goed! Verf van Niveau staat altijd voor je klaar om je te helpen met advies en verf van hoge kwaliteit!

 

En? Welke kleur is jouw favoriet? Laat het me weten in de comments!

 

 

Foto’s moodboards: Unsplash
Headerfoto: I’m Feeling Good (deze mag niet gebruikt
worden zonder schrifelijke toestemming)

 

Minim

Delen:

4 Reacties

 1. Nienke
  7 april 2022 / 20:03

  Wat een gaaf idee! Ik vind de cascade erg mooi. Wij hebben nu een zwarte muur in de woonkamer, maar die krijgt wellicht een keer een andere kleur

 2. Linda schrijft ' t op
  7 april 2022 / 20:12

  Ik ben dol op warme kleuren in huis, koper bruin en andere bruintinten maar ook okergeel doen het goed in ons interieur.

 3. 8 april 2022 / 16:02

  Mooie kleurpalettes zijn dit. Ik pas mijn interieur nooit aan aan de seizoenen. Veel te veel gedoe om dat 4 x per jaar te doen

 4. 13 april 2022 / 09:48

  Heel erg mooi. Ik ben volop bezig om ons interieur in te richten. Bedankt voor de inspiratie.😃

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *