Een dagje alleen naar het strand: zo doe je dat!

Een dagje alleen naar het strand: zo doe je dat!

Soms heb je even me time nodig. Alleen! En nu het mooi weer wordt, wil je misschien gewoon even in je eentje relaxen op het strand. Ontspannen op een handdoekje liggen in het zand, een korte duik in zee nemen en een paar drankjes drinken…meer hoeft het niet te zijn om weer even tot jezelf te komen. Maar je wordt vaak tegen gehouden door je eigen negatieve gedachten en twijfels. En dat hoeft helemaal niet. Ik laat je zien hoe je dat nou doet, een dagje alleen naar het strand!

Een dagje alleen naar het strand: zo doe je dat!

#1. Laat je negatieve gedachten los

Wat je eerst voor jezelf kunt vaststellen is dat jij voor jezelf accepteert dat alleen naar het strand gaan heel normaal is. I know, sommige mensen zullen kijken, maar dat hoeft niet altijd negatief te zijn. “Wat zullen ze wel niet denken” en “Het ziet er zielig en zo alleen uit” zijn gewoon weer die negatieve gedachten in je hoofd. Hoef je helemaal niks mee te doen. Toedeloe! Alleen naar het strand gaan is juist cool! Je geeft jezelf ruimte en tijd om in je eentje te genieten van de zon!

Toen ik in Noordwijk een keer alleen op het strand lag – ik ben enig kind en ik doe vanaf mijn tienertijd al veel dingen zelfstandig – was er echt niemand die het raar vond dat ik in mijn eentje van zonnestraaltjes aan het genieten was. Laat het idee dat iedereen naar je kijkt, dus los. Mensen hebben over het algemeen op het strand, echt wel iets beters te doen. Dus smeer een laag zonnebrand op je huid, trek dat boek uit je tas en geniet van jouw dagje rust.

#2. Huur een bedje of lounge bij een beachclub

Wanneer ik alleen naar het strand ga, lig ik het liefst in de buurt van een beachclub. Bij lekker veel mensen in de buurt en niet afgezonderd. Wat ik ook fijn vind is om bij een beachclub te loungen. Of daar een bedje te huren. Heerlijk vind ik dat. Hoef ik alleen maar mijn telefoon, een boekje/magazines mee te nemen en voor muziek, lekker eten en drinken, een ligplek én gezelligheid is gezorgd. Love it!

Een dag alleen naar het strand zo doe je dat!

#3. Neem altijd je telefoon mee

Ook al geeft het iets minder rust – want voordat je het weet zit je weer op Instagram – toch neem ik altijd mijn telefoon mee en laat ik de boyfriend van tevoren altijd even weten waar ik precies ben. Ook wanneer je bijvoorbeeld na een strandbezoek autopech hebt of problemen met het OV, is het fijn om je mobiel bij de hand te hebben. Je kunt je persoonlijke bezittingen (neem niet te veel spullen mee) onder je handdoek frommelen en goed in de gaten houden wanneer je een snelle duik neemt. Maar er zijn ook draagbare kluisjes en goede waterdichte drybags online verkrijgbaar, zodat je wat relaxter de zee in kunt.

#4. Een strandstoel meenemen

Maak het jezelf zo aangenaam mogelijk! Wil je liever niet op het zand liggen en een beetje om je heen kunnen kijken? Neem dan een strandstoel mee. Je hebt hele leuke lichte exemplaren, die je makkelijk over het strand kunt dragen

#5. Draag waar jij je heel comfortabel in voelt

Een dagje in je eentje naar het strand betekent echt niet dat je per se in een sexy bikini of badpak moet rondhuppelen natuurlijk. Het kan ook een comfortabel strandjurkje zijn! Die mooie op de afbeelding bovenaan dit artikel is van LASCANA, vind ‘m zo cute! Het is fijn als je een mooie herinnering voor jezelf creëert en je een mooie ervaring aan deze dag overhoudt. Draag daarom kleding draagt waar je je heel prettig in voelt. You’re worth it!

#6. Doe het vaker

Heb je een leuke ervaring in je eentje op het strand gehad? Doe het dan vaker. Dan kun je er aan wennen en wordt de drempel om weer alleen te gaan steeds lager. En de herinneringen mooier!

Dagje alleen naar het strand? Niks mis mee!

Ik hoop dat ik je met dit artikel heb kunnen inspireren! En vergeet niet: ook al is onze maatschappij er niet op ingericht, in je eentje naar het strand gaan is helemaal prima!

 

 

Zou jij
alleen naar
het strand
gaan?

Volg mij: FacebookBloglovin’InstagramPinterestTwitterYoutube

Ga naar:

 

 

Afbeelding Editorial

 

1 Reactie

  1. 15 juni 2019 / 10:51

    Leuk artikel, Amina :) Ik zou niet zo snel een dagje in mijn eentje naar het strand gaan, maar dat komt omdat ik absoluut niet dicht bij een strand woon. Als ik naast het strand zou wonen, zou ik het zeker niet erg vinden om er in mijn eentje naartoe te gaan :)

    Liefs,
    Marloes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *