10 x mijn lievelingseten

10 x Mijn Lievelingseten

Eten is in mijn leven echt heel belangrijk. Ik kan wanneer ik aan het werk ben bijvoorbeeld al helemaal blij worden als ik aan het lekkere eten van die avond denk. Zelf maak ik echter geen culinaire hoogstandjes. Ik word zelf namelijk niet heel blij van koken. Ik ben een denker en dat is dan ook een moment dat mijn hersentjes weer alle kanten opschieten. En ik heb er ook het geduld niet voor. Ik kook dus voornamelijk uit pakjes en zakjes. En nogal koolhydraatrijk, hahaha! Toch wil ik jullie meenemen naar een leuk lijstje van mijn lievelingseten! En verwacht dus geen verfijnd eten. Mij krijg je niet gelukkig in een sterrenrestaurant (behalve het toetje dan). Hier dus mijn top 10 van simpel maar lekker eten: let’s go!

10 x mijn lievelingseten

1. McDonald’s

Ja, op nummer 1 staat voor mij hét eten dat door velen verguist wordt…I know…maar het is zo freakin’ lekker! Ik ga echt Monica Geuze style op dit eten, LOVE IT! Zij is er ook he-le-maal weg van! Heeft zelfs een ad op Insta voor ze gemaakt. Ik snap dat. Ik denk ook dat het maar is wat je gewend bent. Voor mij was vroeger naar de McDonald’s gaan echt heel normaal. Gingen we naar Rotterdam centrum, dan gingen we ook naar de Mc op de Coolsingel. Die vierkante box die er nu nog staat. En waar ik heb gewerkt. Een blauwe maandag. Dat was verschrikkelijk trouwens, maar het eten…je mag me er gewoon voor wakker maken! Is het ethisch verantwoord? Nee. Echt niet. En ik weet dat. Heel goed. En er komt een dag dat ik vegetariër word. Maar dat is nu nog niet. Maar ik vind het wel verschrikkelijk wat een dierenleed er door deze keten wordt veroorzaakt. I know. En ik werk daar aan mee. Weet ik ook. Maar het is zo freakin’ lekker!

Frietjes

 2. Patat flip met 2 hapjes

En ik ga nog even door met slecht eten. Love it! My guilty pleasure. We hebben het allemaal. Bij mij is dat vet eten. Dus ik ga door met een patat flip met 2 hapjes. Vaak een (broodje) kroket en een kaassoufflé. Of een kipcorn als tweede hapje. Of een bamihapje. En ik wil dan zo’n lekkere vierkante bamihap. Niet een ronde bamischijf. Daar heb ik niet om gevraagd. Vierkant. Met zo’n lekkere rode gefrituurde korst. Ja! YUM!

3. Massaman Curry

Wederom een koolhydratenbom in mijn lijst. Currypasta met kokosmelk, cashewnoten, uien, aardappelen en ossenhaas. Geserveerd met witte rijst. Die combinatie van rijst met aardappel is natuurlijk een heftige. De ietwat zoetige en milde curry saus met de witte rijst smaken zo geweldig. Thai food! Bring it on! Mijn favoriete Thai op dit moment is Sisaket in Leiden en vanwege de Corona bezorgen ze nu ook. Yayyyy!

Massaman Curry

4. Broccoli-courgettetaart met pijnboompitten

Deze quiche heb ik leren maken in mijn studentenhuis. Een huisgenoot had dit een keer voor ons gemaakt en ik moest het recept meteen hebben! Natuurlijk trok ik eerst mijn wenkbrauwen op bij het horen dat er broccoli en courgette in zat. Hoe kunnen deze ingrediënten erin zitten? Het is zo ontzettend lekker? But let me tell you, het is echt hemels! Ik vind het zelf wel veel werk om ‘m te maken (ik hou niet van koken, keep that in mind) en je keuken is erna een ravage, maar lekker is ‘ie!

5. Kofta

Oeh ja! Griekse Kofta van Knorr! Kruidige gehaktrolletjes in tomatensaus. Met blokjes tomaat en rijst erbij. Echt een feestje!

6. Kip Siam

En ik ga nog even door met de lekkere Knorr gerechten. Voor mij als drukbezette vrouw die niet van koken houdt dus echt een uitkomst. Wel veel calorieën. Maar dat weten we nou wel ;-)Thaise Kip Siam eet ik graag. Kip met cashewnoten, rijst en bosuitjes in combinatie met een heerlijke kruidige saus erbij. Kwijl!

7. Sushi

Dit! Het liefst bij Sumo. Op mijn food bucketlist staat nog een keer sushi eten bij Izakaya in Amsterdam. Moet super zijn.

Sushi

8. Dolma’s met rijst en gehakt

Wijnbladeren gevuld met rijst en gehakt. Die van mijn schoonzus. In een tomatensausje gekookt en geserveerd met rijst en groenten. Zo lekker!

Turkish food

9. Gehaktbroodjes en Pilav van mijn schoonmoeder

Ja. Ik kan je niet uitleggen wat ik proef als ik dit eet. Het is een combinatie van heerlijk gekruid gehakt (heerlijke specerijen worden hiervoor gebruikt) in gefrituurd bladerdeeg. Maar het is zo’n lekkere smaakexplosie. Je moet er niet teveel van eten, maar ja, dat is me nog nooit gelukt. Nefis! (=heerlijk in het Turks). Ook maakt ze de lekkerste Pilav. Dat is Turkse rijst en bestaat uit rijst en een soort vermicelli of Orzo. Deze gedroogde pasta in rijstvorm wordt eerst gebakken in roomboter en olie en vervolgens samen met de rijst gekookt. Zo krijgt de rijst een extra bite en veel meer smaak. Love it!

Orzo van Lassie

10. En tot slot in mijn lievelingseten lijst: Vietnamese pasteitjes en Bapao met zoete sambal

Ja joh, dit eten…bij zo’n Vietnamees loempia kraampje. Ik word al gek als ik er voorbij loop. En zo’n loempia, heerlijk natuurlijk, maar die pasteitjes en bapao’s vind ik echt culinaire hoogstandjes. Lekkerste moment: de bapao openscheuren aan de bovenkant met mijn vingers en er zoete sambal ingieten. Yassssssss!

10 x mijn lievelingseten

Nou. Best een heftige lijst met 10 x mijn lievelingseten zo. Maar kom op, lekker of niet???! Kan ik jou niet bekoren met deze lijst of de andere food & drinks op mijn website en zoek je inspiratie op het gebied van veel verfijndere keukens? Check dan eens deze pagina met de 10 beste restaurants van Nederland waar ik afgelopen week tegenaan liep!

 

Wat is jouw
lievelingseten?

Delen:

6 Reacties

 1. 15 februari 2018 / 23:55

  Wat heerlijk dat je gewoon lekker met de Mac begint!! Ik ben het op veel punten met je lijstje eens. Wat een prachtige food foto’s allemaal trouwens, love it! ?

 2. Sonja
  27 februari 2018 / 19:56

  Heerlijk geschreven ?

  • Amina
   Auteur
   7 maart 2018 / 21:44

   Hiiii Sonja! Dank je wel, wat lief! xxx

 3. 27 februari 2018 / 21:13

  Haha van dit lijstje deel ik alleen de liefde voor massaman curry en sushi met je. Gelukkig maar dat smaken verschillen!

  • Amina
   Auteur
   7 maart 2018 / 21:41

   Echt hè! Gelukkig wel! ;-) Wat is jouw lievelingseten eigenlijk?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.