Het belang van goede SEO voor je webshop: 5 tips!

Het belang van goede SEO voor je webshop: 5 tips!

SEO is een belangrijke tool om hoger in Google te komen. Als webshop eigenaar wil je dat klanten (en het liefst jouw ideale klant) je business snel kunnen vinden. Maar hoe werkt dat? Hoe creëer je goede SEO voor je webshop? In dit artikel leg ik het je haarfijn uit door middel van 5 tips!

Het belang van goede SEO voor je webshop: 5 tips!

Wat is SEO voor je webshop?

SEO betekent Search Engine Optimization, oftewel zoekmachine optimalisatie. Voor je webshop houdt dit in, dat je een aantal factoren toe kunt passen die ervoor zorgen dat je meer verkeer naar je webshop krijgt en daardoor meer verkoop kunt realiseren.

1. Zoekwoord research

Een zoekwoord wordt ook wel een keyword genoemd. Ga er eens even goed voor zitten en bedenk allerlei woorden die bij jou opkomen als je aan je product denkt. Denk vervolgens eens vanuit jouw doelgroep. Wat tikken zij in op Google wanneer ze op zoek gaan naar jouw product? Je kunt ook je product al intikken op Google, om te zien waarop dan het meest gezocht wordt:

Keyword onderzoek webshop

Gebruik deze woorden vervolgens in de beschrijving. Als je een blog toevoegt aan je webshop, kun je in een artikel over het product ook die zoekwoorden gebruiken.

2. Vraag een SSL certificate aan voor
je website

SSL is een afkorting voor Secure Socket Layer. Een SSL certificate zorgt voor een betere beveiliging van gegevens tussen de server (van jouw website) en een internet browser (zoals Chrome of Firefox). Je krijgt dan een https-domeinnaam in plaats van een http in de browser te zien en een groen slotje. De s staat voor secure (veilig). Je kunt dit via je hosting provider aanvragen.

3. Maak reviews achterlaten mogelijk

Zorg ervoor dat mensen bij het product reviews achter kunnen laten. User generated content betekent dat de bezoeker zelf een review tekst kan invoeren waardoor je pagina unieke content bevat. Dit wordt door Google zeer gewaardeerd. Ga als je WooCommerce gebruikt in WordPress naar > Instellingen > Producten > scroll naar Beoordelingen > Productbeoordelingen inschakelen.

4. Laat jouw relevante pagina’s via links
zien op de homepage

Laat op je homepage links zien naar belangrijke pagina’s waarop je gevonden wilt worden. Google snapt dan snel welke pagina’s op je site belangrijk zijn en ziet deze als waardevol om te vermelden in de zoekresultaten.

5. UX: ook belangrijk!

UX staat voor User Experience oftewel de gebruikerservaring. Je kunt nog zo’n fantastische webshop hebben en de meest fantastische spullen verkopen: als de website niet lekker werkt en geen goed gevoel geeft is je klant ook zo weer weg. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de klant je voorraad kan zien. Ik vind het zelf bijvoorbeeld heel vervelend als ik in webshop op het product klik en dan pas zie dat het uitverkocht is of er gewoon geen product staat.

Check ook of je binnen 3 klikken vanaf je homepage bij het gewenste product kan komen. Houdt de klant ook van!

Is mijn webshop eigenlijk al SEO proof?

Ja, ik heb alle bovenstaande stappen genomen. Een webshop SEO proof maken gaat net even wat anders dan bij een blogpost. De teksten zijn voor nu ok. Maar ik settle nooit voor ‘ok’ dus daar wil ik me meer in gaan verdiepen – perfectionisme alert! De rest heb ik allemaal geregeld! Het hoger komen met mijn webshop in Google is wel, net als met een website, work in progress. Het kost tijd.

Wil je het nou niet allemaal zelf doen en zoek je een bedrijf die dit allemaal voor jou uit handen kan nemen, denk dan eens aan de Blauwe Monsters! Buiten die ontzettend leuke naam, hebben zij veel expertise opgebouwd en volgen ze de ontwikkelingen met betrekking tot hoger komen in Google op de voet. Ze kunnen je ook helpen met Search Engine Advertising (SEA) en een goede social media strategie. Wat ik echt super vind is dat ze zelf ook een webshop beheren! Ze weten dus echt waar jij het als webshop eigenaar over hebt. Een aanrader!

 

 

HAPPY WEEK!

Heb jij ook
een webshop?

Liefs, Amina

I'm Feeling Good logo

FacebookBloglovin’InstagramPinterestTwitterYoutube

 

Ga naar:

 

 

Dit artikel is in samenwerking met
 Blauwe Monsters en is een editorial.
Hierdoor blijft deze blog actief en werkend.
Bedankt voor je support!
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.