Wat is SEO?

Wat is SEO?

SEO is een belangrijk onderdeel van de vindbaarheid van jouw bedrijf. Als onderneming wil je dat klanten (en het liefst jouw ideale klant) je business vinden. Makkelijk en snel. Maar hoe werkt dat? En wat is SEO eigenlijk? In dit artikel leg ik het je haarfijn uit!

Wat is SEO?

De betekenis van SEO

SEO betekent Search Engine Optimization, oftewel zoekmachine optimalisatie. Wanneer je met je website de interactie tussen de gebruikers en de zoekmachines wilt verbeteren, doe je er goed aan deze optimalisatie in te zetten voor alle teksten. Dit levert namelijk een gebruikersvriendelijke ervaring op en dat vindt Google heel erg belangrijk.

De basis

Uitleggen wat zoekmachine optimalisatie precies is, is breed. Heel breed. Ik heb er speciaal een categorie voor aangemaakt, omdat er zo ontzettend veel over te vertellen valt. Ik werk graag met deze techniek, omdat ik zelf ervaar dat de kwaliteit van een tekst zichtbaar verbetert en bezoeken aan websites verhoogt. Ik hou het in dit blog even op de basis:

 • Bedenk unieke titels per artikel of blog op jouw website

Niet dezelfde titel voor meerdere artikelen, maar hou elk artikel zo uniek mogelijk. In WordPress wordt voor de titel de Heading 1, ook wel H1 gebruikt.

 • Hou de titel kort

Producten kunnen soms ontzettend lange namen hebben. Bijvoorbeeld een make up product. Je kunt de neiging hebben om namen correct te noteren. Doe dat liever niet in de titel van een artikel. Google kan daar namelijk maar een deel van laten zien in de zoekresultaten. Gebruik voor lange(re) titels liever de meta-tag.

 • Voeg altijd een unieke meta-tag toe

In de meta-tag kun je meer tekst kwijt en een samenvatting formuleren over het onderwerp dat je behandeld hebt. Een gebruiker kan dan snel bepalen of deze tekst dé tekst is waar hij of zij naar op zoek is. Hoe langer je op internet zit, hoe sneller je als gebruiker scant en dus weer weg kunt klikken. Een pakkende meta-tag is dus key voor bedrijven. Google laat vetgedrukte fragmenten uit jouw samenvatting aan de gebruiker laten zien, wanneer die goed overeenkomen met de zoekopdracht.  Gebruik ook voor iedere pagina een andere, unieke meta-tag. Zo kan iedere pagina goed en afzonderlijk van de ander, gevonden worden.

Herken je jezelf in deze situatie:

 • Als ondernemer wil je starten met bloggen, maar je weet niet goed hoe
 • Je wil graag een seo proof blog hebben die je op je website kunt plaatsen, om klanten kennis te kunnen laten maken met jou en je business
 • Je zou graag meerdere seo proof content / blogs op je website willen.

Neem dan contact met me op via het contact formulier hieronder. Dan kijken we even wat ik voor je kan betekenen. Ik hoor graag van je!

Copyright © 2022
I’m Feeling Good | All Rights Reserved | Kamer van Koophandel: 69215138

Delen:

2 Reacties

  • Amina
   Auteur
   20 februari 2018 / 12:37

   Dank je wel Bryn, wat een mooi compliment! Ik zocht trouwens gisteren iets over Trustflow en jij staat dan gewoon bovenaan in Google. Dus je mag er op het gebied van SEO zelf ook wezen, hahaha! ;-)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *