Mijn eigen bedrijf gestart: A Blogging Company | Personal

Mijn eigen bedrijf gestart: A Blogging Company | Personal

Jaaaaa, eindelijk is het zover! Ik kondigde het al aan in de I Love Summer Tag. Ik ben zo blij dat ik dit met jullie kan delen! Ik ben mijn eigen bedrijf gestart: A Blogging Company! Ik zie alweer dat ik lekker veel uitroeptekens gebruik, maar that’s me…! Ik kan er niets aan doen, hahahaha! Want terwijl ik dit tik ben ik zó ontzettend blij, trots, gespannen, gestrest ook, álles. Maar vooral gelukkig! Want dit is al zo lang een droom van mij! Wat ik precies ga doen en wat dit voor I’m Feeling Good betekent? Ga ik je allemaal vertellen!

Mijn eigen bedrijf gestart: A Blogging Company | Personal

Mijn droom

Het is al heel lang een droom van mij om een eigen bedrijf te hebben. Twee jaar geleden toen ik I’m Feeling Good begon, had ik nooit verwacht dat ik in 2 jaar al bijna 2K volgers op FB zou hebben en +2K volgers op Instagram! Dat is voor een blogger na 2 jaar misschien peanuts, maar ik vind het geweldig! Ik ben namelijk geen Lifestyle Blogger die dagelijks blogt, zoals de meesten dat doen. Met mijn blog ben ik ook nog steeds niet naar de Kamer van Koophandel gegaan. Dat staat wel op de planning hoor! Maar bloggen op I’m Feeling Good blijft een hobby. Mijn uitlaatklep. Mijn “ohhh heerlijk, weer even genieten van leuke en mooie dingen”-plekje. Mijn escape omdat ik de wereld vaak zo negatief en hard vind. Ik zou met deze website dus niet fulltime mijn geld willen verdienen. Zo zie ik I’m Feeling Good niet op dit moment. Misschien ooit wel hoor, ik sluit niets uit, maar nu zeker niet. Wel wist ik dat ik echt een eigen bedrijf wilde hebben en dat ik teksten wilde schrijven. Náást I’m Feeling Good.

Een eigen bedrijf starten vanuit huis

Voor mij is een eigen bedrijf hebben vanuit huis ideaal! Ik heb het karakter van een Girlboss. Laat mij maar gewoon mijn eigen ding doen. Ik werk knetterhard. Altijd. Overal. Ik kan daar niks aan doen. That’s me. Een tandje minder hard gaan…ehh…hoe dan? Dan kan ik het beter voor mijn eigen bedrijf doen, niet? Yep, that’s right! Zoveel voordelen ook! Ik hoef niet meer dag in dag uit in de file te staan. Ik bepaal mijn eigen werktijden. Ik neem een dagje vrij wanneer ik dat wil. Wanneer ik iets moet doen, hoef ik niet eerst toestemming te vragen. Voor veel mensen maakt dat niet uit. Voor mij wel. Ik hou daar niet van. Altijd maar dat vragen. Altijd maar op dezelfde plek werken. Dag in. Dag uit. Brrr. Horror. Dus nu zit ik soms in de Starbucks te werken. Of bij Bagels & Beans. Of aan mijn kleine bureautje thuis. Of ik ga bij een vriendin knallen. Of ik ga naar een flexplek speciaal voor ondernemers. Die mogelijkheid, om op verschillende plekken te werken met mijn laptopje waar ik maar wil, maakt me enorm gelukkig! Maar ik werk het meeste vanuit huis. Kan Lilly ook lekker naar buiten wanneer ze wil. Mijn god, wat een leven. Love it! Dus 17 juli stapte ik de KvK binnen en 24 juli 2017 was de start van mijn eigen bedrijf een feit! Maar wat doe ik dan precies?

SEO Tekstschrijver

Bij A Blogging Company kun je als bedrijf terecht voor SEO geoptimaliseerde teksten. Teksten die voldoen aan bepaalde Search Engine Optimization criteria. Daardoor wordt je bedrijf sneller gevonden in Google en kom je hoger in de zoekmachine. Je klanten kunnen jou sneller vinden. Ik zorg er als SEO Tekstschrijver ook voor dat de teksten op je website lekker pakkend en fijn leesbaar zijn.

Blogbuilding

Daarnaast kan ik mijn klanten helpen met Blogbuilding. Google vindt het heerlijk wanneer een website in beweging blijft. Artikelen blijven publiceren is echt key.

Eigen bedrijf

Storytelling

Storytelling bied ik ook aan. Een directeur kan tijdens een meeting weer zijn Powerpoint presentatie erbij pakken. Cijfertjes, grafieken, de corporate wereld vindt dat écht fantastisch. Maar als personeel ben je mentaal allang uitgecheckt. Doei. Ik ga nadenken over wat ik in mijn weekend allemaal ga doen! Verhalen vertellen is echter al zo oud als dat de mens bestaat. Verhalen gaan door van generatie op generatie. Wanneer een directeur iets belangrijks wil vertellen, kan hij dat beter door middel van Storytelling doen. Een waargebeurd verhaal vertellen dat persoonlijk is, wat hij heeft meegemaakt of ervaren, zorgt voor verbinding. Hij of zij kan op die manier verduidelijken waar hij met het bedrijf naartoe wil of welke visie hij voor zich ziet. Zorg dat je mensen inspireert en niet overspoelt met data en gegevens. Ook als kleine ondernemer kun je op je website en Social Media een verhaal vertellen. Belangrijk daarbij is dat die consequent blijft doorvoeren. Ik kan daarbij helpen.

Social Media advies calls

Tenslotte geef ik ook Social Media advies calls. Wat kun je als bedrijf doen om meer volgers te krijgen? Welke Social Media moet je inzetten? Wat voor foto’s plaats je met je bedrijf? Wat vertel je wanneer je iets post? Ik zie vaak dat bedrijven heel zakelijk en op afstand blijven. Terwijl dat stukje verbinding nou juist zo belangrijk is!

Wat betekent dit alles voor I’m Feeling Good?

Met I’m Feeling Good gaat helemaal niets veranderen! Ik blijf ieder weekend een blog posten op de website. Maar op Social Media wil ik proberen op hetzelfde niveau actief te blijven. Verbinding hebben met mijn volgers vind ik super belangrijk!

A Blogging Company volgen

Lijkt het je leuk om mijn avonturen bij A Blogging Company te volgen? Binnenkort start ik ook daar met bloggen en zal ik tips & tricks over de diverse diensten die ik lever delen.  Check hieronder mijn Social Media kanalen! Heb je een leuke opdracht voor mij? Mail me dan op info@abloggingcompany.nl

Facebook
Instagram
Twitter
Pinterest
LinkedIn

See you there!

 

HAPPY WEEKEND!

Ben jij ook een
bedrijf gestart?
Of heb je die ambitie?
Let me know!

Liefs, Amina

I'm Feeling Good logo

FacebookBloglovin’InstagramPinterestTwitterYoutube

18 Reacties

  • Amina
   Auteur
   29 juli 2017 / 23:15

   Dank je wel Natasja! X

 1. 29 juli 2017 / 18:07

  Ah Amina, wat een mooie droom en wat een stoer besluit!
  Je gaat gewoon je droom achterna en doen wat jij leuk vind en waar je goed in bent! Heel veel succes en ik hoop dat het snel lekker gaat lopen allemaal, maar dat komt vast goed:).

  Liefs

  • Amina
   Auteur
   6 augustus 2017 / 22:51

   Oh jeetje, je reactie was in de spam terecht gekomen Fleur! Maar dank je wel, wat lief! Ik hoop echt dat het lekker gaat lopen ja, erg spannend dit…Liefs!

 2. 30 juli 2017 / 01:16

  Ik weet zeker dat a blogging company een succes gaat worden. You go girlboss! Gezellig je artikel zitten lezen vanuit mijn bedje in Thailand :)

  • Amina
   Auteur
   30 juli 2017 / 11:46

   Ahhhh dank je wel! Zo lief! Ohhhh Thailand, ik wil ooook! xxx

 3. 31 juli 2017 / 10:01

  Ontzettend gaaf en fijn. Vanuit huis je passie én werk uitvoeren. Dat wil toch iedereen???

  • Amina
   Auteur
   31 juli 2017 / 15:50

   Yesss Cynthia! Het is zo awesome! Ik heb net de website pagina’s afgemaakt. Wat een werk en een hoop irritatie, maar I did it! <3

 4. 31 juli 2017 / 10:22

  Wat tof dat je je eigen bedrijf bent gestart! Gefeliciteerd!

  • Amina
   Auteur
   1 augustus 2017 / 08:57

   Dank je wel Nicole! Leuk blog heb jij! xxx

 5. 1 augustus 2017 / 05:41

  Gefeliciteerd! Dat je maar heel snel tot over je oren in het werk mag zitten! Mijn blog is ook mijn bedrijf. En dat werkt soms net een stukje prettiger. Tenminste, dat is mijn ervaring.

  • Amina
   Auteur
   1 augustus 2017 / 08:59

   Ahhh dank je wel Hennie! Oe, ik ben nu wel benieuwd hoe jij dat ziet. Wat ik nu al wel merk is dat ik dingen nu dubbel moet doen. Dubbele social media, dubbel artikelen schrijven…gisteren postte ik bijvoorbeeld een Twitter bericht op mijn A Blogging Company profiel, terwijl ik dat wilde doen onder I’m Feeling Good, whoops! Hahaha! xxx

 6. 1 augustus 2017 / 13:29

  Zooo gaaf, gefeliciteerd! Leuk om te lezen hoe gepassioneerd je bent, ik ga je bedrijf zeker in de gaten houden!

  • Amina
   Auteur
   2 augustus 2017 / 07:21

   Dank je wel voor je reactie Deborah! Heel fijn om te horen! xxx

 7. 2 augustus 2017 / 12:11

  Aaah wat ontzettend goed! Gefeliciteerd, heel veel plezier!!

  • Amina
   Auteur
   3 augustus 2017 / 12:34

   Dank je wel Marielle! Wat lief! Ik ga even een kijkje op je blog nemen xxx

 8. 27 augustus 2017 / 21:53

  Ik vind het heel gaaf, echt waar!! Wat heerlijk moet het zijn om klussen aan te nemen op dat gebied. Lekker afwisselend en waarschijnlijk ook echt in de hoek die jij leuk vindt. :-)
  Ik ben super benieuwd wat voor opleiding je gedaan hebt! Liefs Florentine

  • Amina
   Auteur
   29 augustus 2017 / 10:28

   Hi Florentine, lief dat je weer langskomt! :-) Ik heb rechten gestudeerd, maar niet afgemaakt. Daarna heb ik een studie Juridisch Adviseur Bedrijfsrecht afgerond op HBO-niveau en als Paralegal gewerkt. In 2015 ben ik mijn Lifestyle Blog begonnen. Ik merk dat bloggen en zakelijk bloggen me enorm veel energie geven. Ik heb inmiddels 25+ jaar mooie werkervaring achter me liggen, dat ik goed kan meenemen in mijn bedrijf! Damn…ik word oud, hahaha! xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *