Lifestyle Tips & Tricks | Wat je echt moet doen als je af wilt vallen!

Wat je echt moet doen als je wilt afvallen

Een nieuw jaar! 2016! De goede voornemens rammelen me weer om de oren. Overal gonst het ervan! Of ik ze heb? Ik wel! The usual! Afvallen, meer sporten, me minder druk om dingen maken. Zo. Klaar. Neeeeee, niet echt. Nu moet ik me er natuurlijk nog wel aan houden! Afvallen staat bij mij wel echt op nummer 1. Dit jaar moet ik naar maatje sexy! Eén ding dat je echt moet doen als je af wilt vallen? Lees het hier!

Water drinken om af te vallen
WATER DRINKEN? DOEN!
WATER DRINKEN!!! Oh ja, maar dat wisten we al hoor! Ja, dat wisten we wel, maar waarom houden we het dan niet lang vol? Of we houden het even heel goed vol, om na een paar dagen de glazen water weer voor een lange tijd vaarwel te zeggen en weer over te gaan op koffie, thee, fruitsappen en vaak nog minder gezonde dranken zoals frisdranken en energytroep!

VOORDELEN VAN WATER DRINKEN
Hoe komt het nou dat water drinken volhouden zo lastig is? En wat kunnen we daar aan doen? Want vergeet niet dat water een heel effectief hulpmiddel is om af te vallen. Ons lijf bestaat voor meer dan de helft uit water. Gemiddeld verbruiken we ongeveer 2,5 liter water per dag door bijvoorbeeld te ademen en te zweten. Uit onze voeding halen we ongeveer 1 liter vocht per dag, maar die andere 1,5 liter moeten we dus zelf aanvullen. Buiten die aanvulling die nodig is, zorgt voldoende water drinken ervoor dat je minder honger hebt en stimuleert het de vetverbranding. Water drinken zorgt ook nog eens voor een broodnodige aanvulling van ons vocht omdat we toch een behoorlijk aantal keer per dag naar het toilet gaan. Water drinken is tenslotte een krachtig hulpmiddel om een gezondere huid te krijgen. Water drinken – mits niet te veel, ga niet boven de 4 liter per dag heen, maar hey, wie doet dat überhaupt? – heeft dus alleen maar voordelen! En toch lukt het ons vaak niet dit vol te houden…

WAAROM WATER DRINKEN LASTIG IS
Doordat water smaakloos is vinden we het lastig om het water drinken vol te houden. Ook hoor ik vriendinnen vaak zeggen dat ze er veel sneller en vaker van naar de wc moeten en dat dat behoorlijk irritant kan zijn. Ik merk zelf dat ik bij 2 liter water drinken per dag (naast mijn thee en koffie) ook veel nodiger moet wat niet altijd fijn is – als je bijvoorbeeld nog een reis naar huis moet maken. Ook is het in de winter al koud genoeg en is de drang naar water drinken in dat jaargetijde veel minder dan in de zomer. Hoe kunnen we nou voor zorgen dat de smaak van water lekkerder wordt waardoor je er toch voldoende per dag van binnenkrijgt, wat weer helpt bij het afvallen?

Water drinken makkelijker maken

Sagaform waterfles

DE SMAAK VAN WATER LEKKERDER MAKEN
Gisteren heb ik een waterfles met fruit infuser gekocht! Deze fles zal het voor mij zeker een stuk makkelijk gaan maken om 2 liter water per dag te drinken! Ik kan in het filter stoppen wat ik wil, zonder dat er toegevoegde suikers aan te pas komen. Gisteren heb ik gekozen voor allerlei soorten fruit, zoals mango, ananas, druiven en appel. Maar vandaag kies ik voor aardbeien! Het fruit, de groente, de kruiden of wat je er ook in wilt doen, geven hun smaak af aan het water waardoor het veel makkelijker weg drinkt!

Sagaform waterfles met aardbeien

Online zijn er ongelooflijk veel waterflessen te vinden. De mijne is van Sagaform, een Zweeds designmerk.
De afmeting van de fles: Ø 6,7 x 28
Materiaal: kunststof
Inhoud: 600 ml
Prijs: € 9,95

Sagaform waterfles blauw

De aardbeien en het andere fruit dat ik erin heb gestopt, geven een lichte smaak af. Met limoen en citroen zal het water ongetwijfeld een sterkere fruitsmaak hebben. Ik ben hier heel blij mee en ik wil een tweede gaan kopen voor op mijn werk. Daar zal het nog een flinke strijd gaan worden tussen het Nespresso-apparaat en deze fles ;-)

Gaan jullie ook meer water drinken in 2016? Wat zijn jullie goede voornemens?

Digitale handtekening blogVolg mij: FacebookBloglovin’InstagramPinterestTwitterYoutube

Delen:

6 Reacties

 1. Franny
  3 januari 2016 / 18:29

  Afvallen staat bij mij ook op nummer 1, niet zoveel moet eraf maar toch, blijft lastig! Water drinken doe ik al genoeg dus dat is geen probleem,
  Niet meer druk maken om dingen vind ik lastiger, volgens mij kom je daar niet zo makkelijk vanaf, ga het in ieder geval wel,proberen , en verder gewoon heerlijk genieten van alles in 2016!

  • Amina
   Auteur
   4 januari 2016 / 18:50

   Ga ik ook doen Franny! Misschien dat ik wel blogs kan maken over minder stressen, we zijn vást niet de enigen! :)

 2. 4 januari 2016 / 06:24

  Op naar maatje sexy! Daar proost ik op! Water met fruit of komkommer is heerlijk!!

  • Amina
   Auteur
   4 januari 2016 / 18:50

   Komkommer, yummmmm! Proost Natasja! xxx

 3. 4 januari 2016 / 06:30

  Zo’n fruit infuser staat hier ook nog op het lijstje! Hoewel ik wel twijfel, haha. Van sommigen hoor ik dat het alleen een lekkere geur afgeeft, maar geen smaak. Terwijl anderen juist wel een sterke smaak proeven, haha. Wel een goede manier om aan de liters te komen!

  • Amina
   Auteur
   4 januari 2016 / 18:52

   Hi Renske, als je er citroen of limoen partjes in stopt, ga je dat zeker wel proeven. Munt ook denk ik wel! Dank je wel voor je reactie xxx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *