Beauty-Weetjes | 7 Tips om van die gele nagels door nagellak af te komen!

Beauty-Weetjes 7 Tips om van die gele nagels door nagellak af te komen!

Kennen jullie dat? Van die foeilelijke gele verkleurde nagels wanneer je je nagellak hebt verwijderd? Echt een fan-tas-tisch-e look als het Halloween is en je verkleed moet gaan als Zombie, maar ik word er niet blij van!!! Brrrr…maar gelukkig is er iets aan te doen! Hier vind je mijn 7 tips om er vanaf te komen, zodat jij weer van prachtige nagels kunt genieten!

Beauty-Weetjes | 7 Tips om van die gele nagels door nagellak af te komen!

Hoe ziet het eruit?

Je nagels zien er na het verwijderen van de nagellak qua kleur donkergeel tot een soort oranje uit. De kwaliteit van de nagel is ook niet meer ok…en allesbehalve charmant.

Mijn awkward moment van een paar weken terug: op de dag van een belangrijk sollicitatiegesprek zag mijn nagellak er niet meer mooi uit, dus besloot ik vlak ervoor om even snel mijn nagellak eraf te halen met nagellak remover. Normaal gesproken komen mijn nagels er gewoon weer mooi onder vandaan en zien ze er ook zonder nagellak prima en natuurlijk uit. Maar nu…OMG!!!! OMG!!!! Ik had het ook kunnen weten na mijn bordeaux-rode nagellak!!! Een verschrikkelijke gele verkleuring! NEEEEE!!!! Wat een armoe!

Wellicht snappen jullie wel dat er bij sollicitatiegeprekken voor een management assistente functie waarschijnlijk ook op handen wordt gelet, voor dat representatieve aspectje…HEEEEEELP!!!! Ik had geen tijd meer om mijn nagels opnieuw te lakken of wat dan ook! MEGA verdrietig mijn auto ingestapt en naar het gesprek gegaan. Het gesprek was met twee dames aan een hele grote tafel waardoor er gelukkig een grote afstand tussen ons was.  Volgens mij hebben ze het niet gezien en probeerde ik zo ‘onopvallend’ mogelijk met mijn sjaal te spelen (camouflage! Ha!) maar je begrijpt het….super gênant en onnodige extra stress!!!

Hoe kom je eraan?

 • Gele nagels krijg je eigenlijk altijd nadat je een donkere kleur nagellak hebt op gehad. Het effect ervan wordt zichtbaar nadat je de nagellak met nagellak remover verwijdert. Vooral met de zwarte en dieprode kleuren heb ik er zelf bijna altijd last van! Maar die kleuren vind ik gewoon gorgeous!!! Ze staan zo classy!!! De pigmentbestanddelen (de kleurstoffen) van de nagellak trekken diep in je nagels en kunnen daardoor voor de gele verkleuring zorgen.
 • Een tweede oorzaak voor de gele verkleuring is het niet (voldoende) gebruiken van een basecoat voordat je de nagellak opbrengt.

7 Tips om van die gele nagels door nagellak af te komen!

Hoe kom je er weer vanaf? Wat helpt tegen gele nagels? Mijn 7 tips!!!

 1. Gebruik altijd een basecoat! Een basecoat helpt tegen de verkleuringen die nagellakjes kunnen veroorzaken. Ik merk zelf wel dat een basecoat vaak, maar niet altijd helpt. Heel vaak bij een dieprode kleur,  knallen de kleurstoffen dwars door de basecoat heen! Wanneer een nagellak extreem gepigmenteerd is, kan het dus zijn dat je nagels ondanks de basecoat toch verkleuren! De hoeveelheid pigment ligt hoger bij donkere kleuren. Dus hoe donkerder, hoe erger de verkleuring zou je bijna kunnen zeggen…Mijn eerste tip is dus: breng 2 laagjes basecoat aan op iedere nagel. Yep, 2 rondjes! Dus eerst bijvoorbeeld alle nagels van je linkerhand een laag basecoat, dan de andere hand en daarna weer opnieuw de linkerhand (zo kan het ook even drogen tussendoor). Extra rondje, maar it works!
 2. Laat je nagels een tijdje ademen en wacht tot de verkleuring vanzelf uitgroeit. Dit kan ik zelf eigenlijk alleen maar doen wanneer ik bijvoorbeeld een weekje vrij ben en niet ‘social’ bezig hoef te zijn. Dan maakt het me allemaal niet zoveel uit. En je nagels hebben dan ook even rust.
 3. Gebruik producten om de gele verkleuring tegen te gaan, de zogenaamde ‘whiteners’, zoals Calcium Nail Whitener van KOH, Wondernail van IsaDora, Natural Nail Whitener van Herome, Whitener Nagelverzorging van Douglas, de Nail Brightener Basecoat van Trind, of de Essie Brilliant Service Treatment. Zij camoufleren allemaal direct de gele verkleuring en laten je nagels er weer mooi en natuurlijk uitzien! Kies er eentje uit die je het meest aanspreekt en geniet weer van mooi gekleurde nagels!
 4. Wanneer je dit allemaal gedoe vindt, kun je overwegen om gellak te nemen. Verkleuring wordt hiermee voorkomen. Het resultaat van gellak op je nagels vind ik werkelijk prachtig. Het kost aardig wat, je moet ze wel goed blijven onderhouden en ze zeker niet zelf gaan afpulken! Ik doe dit sinds kort weer en I love it. Nooit meer verkleurde nagels en ook niet meer zelf lakken (ben ik niet zo’n ster in, hahaha).
 5. Wanneer je geen heftige kleuren meer draagt, heb je ook minder / geen last meer van die vervelende gele verkleuringen. Lichte pastelkleuren zijn ook prachtig! Zeker in de lente en de zomer!!! Lichte kleuren geven een mooie natural look!
 6. Zoutbadje – pak een bakje met warm water, doe daar een eetlepel zout in en roer dit even goed door het water. Laat daar je nagels tien minuten in weken. De verkleuring is erna wat minder heftig. Het droogt de boel wel erg uit, dus gebruik erna een lekker handmaskertje of dikke handcrème waar je je nagels en handen mee verwent of een goede nagelolie.
 7. Polijst je nagels nooit! Gebruik een nagelvijl met multiple delen alleen voor het gladvijlen van je scherpe nagelrandjes na het knippen. Ga dus niet over het nagel oppervlak heen om te polijsten. Het ziet er heel mooi uit, ik weet het en het voelt heerlijk glad en het glanst…maar je hebt nu wel een beschermlaag weggehaald waardoor de kleurpigmenten heel gemakkelijk nog dieper hun werk kunnen doen. Een rood lakje erover heen en tadaaaaa…je gele verkleurde nagels zijn een feit en de whole fashizzle begint weer opnieuw!

Wat bij mij niet helpt

Ik lees wel eens dat je je nagellak met een remover moet verwijderen waar geen aceton in zit, zodat er geen verkleuring optreedt. Dat maakt bij mij dus helemaal niets uit! Het ligt in mijn geval dus echt aan de hoeveelheid pigment in de nagellak. Ook een behandeling met citroen (citroenbadje van citroen en water en je handen daarin even laten weken) hielp niet. De citroen prikte alleen maar vreselijk in een paar kleine wondjes langs mijn nagels…ai ai ai!

Hopelijk werken de andere tips wel voor jou! Enne…

…vergeet die 2 laagjes basecoat niet hè!!!

 

HAPPY WEEK!

Heeft dit
artikel jou
geholpen
met je gele nagels?

Let me know! Word ik blij van!

 

 

*Dit is geen samenwerking.
De linkjes in dit artikel zijn affiliate linkjes.
Koop je iets via deze linkjes,
dan verdien ik een klein percentage van
je totale aankoop. Je betaalt niets méér dan normaal.
Dank je wel voor je support
!

 

Liefs, Amina

 

Logo I'm Feeling Good

Volg mij: FacebookBloglovin’InstagramPinterestTwitterYoutube

 

Ga naar:

6 Reacties

 1. Annelies Hegger
  5 april 2017 / 16:20

  Dank je wel voor de tips voor mijn (teen)nagels. Ik ga deze zomer maar voor hele lichte kleuren ipv rood.

  • Amina
   Auteur
   3 mei 2019 / 16:06

   Een heel goed idee denk ik Annelies! Dank je wel voor je reactie!

 2. Annelies Hegger
  5 april 2017 / 16:21

  Dank je wel voor de nageltips

 3. 5 april 2020 / 21:50

  Dat laagje basecoat sla ik altijd over.. duurt zo lang haha. Maar die gele stukjes heb ik ook wel eens. Dan ben ik toch schuldig aan de buffervijl. Ik doe daarna wel netjes een nude lakje erover heen.

 4. corrina
  6 april 2020 / 19:03

  Ik begin altijd met basecoat, dan het kleurtje en dan nog topcoat
  Verzorgde nagels vind ik wel belangrijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *