Food & Drinks Foodie Review | Heerlijke koffie bij Starbucks!

Starbucks

Gisteren had ik behoefte aan een mok koffie. Geen kopje, nee! Groter! VEEL GROTER!!! Een sloot! En taart! Ook VEEL! En hoe leuk is het om een bezoekje aan een hotspot te combineren met een review? In de stationshal van Leiden is een van de meest bekende koffiehuizen op aarde te vinden: Starbucks!

Starbucks

INSPIREREN EN VOEDEN VAN DE ZIEL

Starbucks Corporation is een internationale keten van koffiehuizen uit de Verenigde Staten. Het bedrijf is in 1971 in Seattle opgericht. Hun missie: het inspireren en voeden van de ziel – één persoon, één kop en één gemeenschap (buurt) tegelijk. Dat klinkt goed! Eens kijken hoe de ervaring is!

Starbucks taarten

Starbucks

IK WIL DÁÁR ZITTEN

Ik loop naar binnen en ruik meteen de heerlijke koffie. De taarten in de vitrines, de muffins, de koekjes, de donuts en de sapjes…het ziet er allemaal vers en zo jammie uit! Ik zie het fijne lounge gedeelte achterin, de plek bij Starbucks waar ik altijd een beetje hebberig van word…ik wil DÁÁR zitten en met mijn koffie en taart eventjes genieten.

Starbucks lounge

CHOCOLATE CAKE

Ik word al snel geholpen en bestel een Grande Cappucino en een stuk Chocolate cake, die er echt enorm uitziet maar waar ik nu even behoefte aan heb. Wat ik een leuk onderdeel vind aan het (eeuwenoude) concept is dat ze, wanneer je ervoor kiest koffie mee te nemen, je naam gevraagd wordt zodat ze die op de koffiebeker kunnen schrijven. Wanneer de koffie klaar is wordt je met je eigen naam geroepen. Vind ik leuk!

Wist je trouwens dat er wordt gefluisterd dat Starbucks expres namen van mensen verkeerd op de beker zet? Mensen laten die ‘blunder’ vaak op social media zien. En dat is gratis reclame voor Starbucks!

Bij het afhalen van mijn koffie en taart vraag ik of ik een blog mag schrijven over deze Starbucks in Leiden en foto’s mag nemen. Natuurlijk mag dat, mits ik geen foto’s neem van de mensen die er werken. Helemaal goed! Een vriendelijke dame die mijn koffie maakt vraagt hoe mijn blog heet. Zo leuk! Ik schrijf het op een briefje voor haar…ik hoop dat ze dit leest!

Het lounge gedeelte is druk bezet, zoals verwacht. Want het zit er zo fijn. Dus ik ga op zoek naar een ander plekje. En daar is het genieten hoor van de koffie en taart. De taart is overgoten met een dikke laag chocoladecreme, en er zit ook een witte creme in. En dan…komt er een dame langs met een cupje met iets moois paars erin om uit te proberen. Een Yoghurt Frappucino. Ze deelt de probeerbekertjes royaal uit in het koffiehuis. Dit wordt een eerste kennismaking, ik heb dit nog nooit op. Oh, maar dát is lekker! En fris, en zoet, en koud en perfect voor de zomer.

Proppie vol maar helemaal happy loop ik weer naar buiten. Ja…morgen moet ik wel even een flinke wandeltocht maken om dit weer te balansen!

Uitkomst: dit is een heerlijke plek om van je koffie of thee met iets lekkers erbij te genieten en jezelf even lekker te verwennen!!! Tegelijkertijd kun je er wachten op iemand, werken of gewoon, zoals ik, genieten.

Starbucks coffee

WHERE TO GO

De Starbucks is natuurlijk al enige tijd in Nederland en België te vinden. Online kun je kijken waar hij bij jou in de buurt precies zit! Voor dit blog ben ik geweest naar:

Starbucks Leiden
Leiden Centraal Station
Stationsplein 3
2312 AJ Leiden

Dit heerlijke merk staat absoluut op mijn I’m Feeling Good-lijstje!

Dit is mijn eerste blogpost! Wil je weten hoe dit blog en mijn blog website zijn ontstaan? Lees het hier!

Delen:

2 Reacties

  • Amina
   Auteur
   3 september 2020 / 00:34

   Lief dat je op mijn allereerste blog reageert Linda :-) xxx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *