10 x Waarom Apex Legends geweldig is!

10 x Waarom Apex Legends geweldig is!

De mensen die mij een beetje goed kennen weten dat ik van gamen hou. Maar ik ben niet echt een die hard gamer en ik ben ook vrij kieskeurig met wat ik speel. Zombies komen er bij mij niet in. Na ja, alleen Last of Us dan. Op dit moment speel ik Apex Legends. Waarom speel ik dit in godsnaam? 10 x waarom Apex Legends geweldig is!

10 x Waarom Apex Legends geweldig is!

#1. Hunger Games vibe

Er zit een lekkere Hunger Games vibe in dit spel: je dropt tegelijkertijd met 20 squads van 3 spelers. Je zit dus in totaal met 60 mensen in een map. Met jouw twee medespelers moet je zien te overleven en goed samenwerken, zodat je als laatste squad/persoon overblijft en het spel wint. Alleen: je start zonder wapens die je dus na het landen als een malle moet zoeken. Erg spannend, maar ook heel gaaf!

#2. Apex Legends is gewoon gratis

EA heeft dit spel gratis uitgebracht. Het bevat microtransacties die je kunt doen als je daar zin in hebt. Dat je een leuk ander pakkie koopt voor een Legend. Maar daar heb ik geen zin in, dus ik doe dat niet. Misschien dat ik wel een karakter unlock voor € 7,50 die ik graag wil hebben (Octane) maar daar moet ik nog even over nadenken…

Apex Legends

#3. Sommige personages zijn heel cool

Er zijn 9 Legends: Bangalore, Bloodhound, Caustic, Gibraltar, Wraith, Mirage, Lifeline, Pathfinder en Octane. Sommige zijn zo cool! Mijn favoriet qua humor is Mirage. Een knappe vent die erg vol is van zichzelf en hologrammen van zichzelf voor de squad uit kan sturen. Erg handig! En hij zegt grappige dingen tijdens het spel. Hou ik van. Ik speel ook heel graag met Bloodhound, omdat ik het a) zo cute vindt om te zien hoe close hij met z’n vogel is in het begin-filmpje en b) ik niet zo goed kan schieten en hij tegenstanders snel kan zien. Ook heul handig.

#4. Zelfde map, maar elk spel is weer anders

Speel je nou elke keer weer dezelfde map? Ja, op dit moment wel. Ik ben benieuwd of EA met een nieuwe wereld gaat komen. Toch ervaar ik elk spel opnieuw weer anders. Je kunt een ander personage en een andere plek om te droppen kiezen en doordat het online is met wereldwijd onbekende spelers, is geen enkel spel hetzelfde.

#5. Gameplay is nice

Elk team of ‘squad’ start het spel dus zonder wapens, ammo, granaten, health en armor. Deze zijn allemaal te vinden in het spel. Terwijl spelers het tegen elkaar opnemen krimpt het speelveld steeds. Om het nóg iets spannender te maken. Wanneer een speler is uitgeschakeld kan een squad member zijn of haar vlag meenemen naar een “Spawn Beacon” om deze speler weer tot leven te wekken. Je hebt dus nog een kans om door te gaan in het spel. Hierbij moet je squad wel tactisch te werk gaan, want de overige teams staan vaak bij de speler die af is gegaan te wachten. Het is een first person shooter (je ziet alleen je wapen in beeld), waar ik persoonlijk erg van hou.

#6. Mooie wereld

Het is een mooie wereld waarin je speelt. Kings Canyon. Veel variatie in soorten natuur, gebouwen en omgevingen. Je gaat van lage vlaktes naar hoge bergen, heuvels en diverse gebouwen.

#7. Ammo en wapens zijn hetzelfde van kleur

Ik heb niet zoals mijn vriend al heel snel door welke ammo nou bij welk wapen hoort en dat is in dit spel goed gemaakt: wapen en de daarbij behorende ammo hebben dezelfde kleur, zodat je die makkelijk kunt matchen. Ook worden de wapenonderdelen goed aangeduid of die bij jou wapens horen of niet.

Apex Legends PS4

#8. Eerlijk

Als je denkt dat je door de microtransacties die je kunt doen in het spel een streepje voor hebt op de gameplay, heb je het mis! Dat is in geen geval mogelijk. Je kunt alleen het uiterlijk, skins, voice lines, crafting material of extra personages veranderen/verdienen/kopen. Meer niet. En ieder personage heeft zijn eigen kracht en is niet sterker of beter dan de ander. Vind ik fijn en eerlijk!

#9. Vaardigheden zijn geweldig

De vaardigheden van iedere Legend zijn geweldig. Door goede communicatie met elkaar (headset gebruiken is echt aan te raden) kun je heel ver komen!

#10. Mooie momenten

Het is niet alleen maar schieten en stressen. Soms zijn er ook echt mooie momenten. Ja, je moet het spelen denk ik om dit te snappen. Maar dit zijn een paar pareltjes:

  • in plaats van drie man met twee man starten. We hebben dus een nadeel. Ik ken de andere persoon niet en we spelen zonder headset. Maar we begrijpen elkaar en helpen elkaar aan goede wapens en ammo. We komen het hele spel NIEMAND tegen, hebben dus ook niemand gekilled, maar eindigen wel bij de laatste 2 squads. En die ene battle WINNEN we dan gewoon, hahahaha! Ja, ik vind dat geweldig!
  • op een hotspot terecht komen. Met 9 man op een plek met weinig wapens. Sjonge jonge. Dat wordt beuken. En dat doen we dan ook, hahahaha! Dit klinkt echt heel stom als je het niet kent, maar elkaar beuken is echt heel grappig en ook erg ontstressend om te doen moet ik zeggen :-)
  • met de boyfriend spelen. En dan Champions worden. Jaaaa, love it! Goede communicatie is echt heel handig in dit spel! Als je het met 2 maatjes en een headset kunt spelen, doen!

Lekker verstand op 0 en spelen maar!

Apex Legends is vanaf 4 februari 2019 volledig gratis beschikbaar op pc, PlayStation 4 en Xbox One. Kijk hier voor nog meer games.

 

HAPPY WEEK!
Hou jij
ook van gamen?

Volg mij: FacebookBloglovin’InstagramPinterestTwitterYoutube

Ga naar:

Delen:

1 Reactie

  1. 6 mei 2019 / 17:13

    Leuke post, Amina! Lijkt me een leuk spel en geloof zeker dat het een gaaf gevoel geeft als je elkaar begrijpt zonder elkaar te kennen of met elkaar te praten :-) Ik kocht laatst Assassins Creed Odyssey. Was wel een beetje bang, want Unity hadden we ook en dat spel vond ik drie keer niks. Odyssey wilde ik vooral hebben, omdat ik zelf voor de helft Grieks ben en het mij heel tof leek om in de Griekse Oudheid rond te lopen. Moet zeggen dat het spel mij nog niet heeft teleurgesteld! Ben zelfs met mijn poppetje naar verschillende eilanden gezwommen (niet heel realistisch, wel heel leuk, hahah). Bij mijn vriend is het spel wel een keer vastgelopen. Ach, verder is het echt aan te raden!

    Liefs,
    Marloes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *