Wonen | 10 x makkelijke planten voor binnen en waarom je er gelukkig van wordt

Wonen 10 x makkelijke planten voor binnen en waarom je er gelukkig van wordt

Door dit hele gedoe met Corona en we buiten niet kunnen doen wat we willen, vinden we het belangrijk om het binnen helemaal naar ons zin te maken en lenteproof te decoreren. We maken het gezellig met kaarsjes, eyecatchers én planten. Meer dan ooit hebben we behoefte aan groen in huis nu we niet meer zorgeloos het park of bos in kunnen. En wist je dat planten gelukkig maken? Hoe ze dat doen en welke 10 planten makkelijk te verzorgen zijn, laat ik je allemaal zien in dit artikel!

Wonen | 10 x makkelijke planten voor binnen en waarom je er gelukkig van wordt

Ook ik had behoefte aan groen en ben sinds kort ‘plantenmama’ van een mooie Kentia Palm en een olijfboom. Ik heb ze gekregen van het mooie merk jngl die mij de palm en 2 olijfboompjes heel handig per post opstuurde.

jngl

Voordat dit merk mij benaderde, was ik jngl al vaak tegengekomen op Instagram. Ik vond hun logo heel cool en de naam ook omdat de klinkers er niet in staan. Ik zag enthousiaste reviews voorbij komen. De website van eigenaresse Kimberly is prachtig door eenvoud, het mooie groen van de planten en de grote magazine-achtige letters die heerlijk weglezen. Ook de informatie die bij de planten staat is heel goed, gezellig geschreven en duidelijk. Love it. Ik had op het moment van ons contact heel veel behoefte aan groen in huis, maar was wel op zoek naar de juiste planten.

Planten verpakt JNGLPer post

De planten werden dus per post thuisbezorgd. Ik vroeg me af hoe ze aan zouden komen. Geplet, met deuken in de dozen en de helft van alle bladeren eraf? Als het met normale pakjes al niet goed gaat, hoe zal dit dan gaan? Nouuuu, errug goed dus! De planten zijn nog beter verpakt dan menig product wat je online besteld en er was precies 0 schade. Ik heb Kimberly meteen gemaild dat ik ze enorm goed verpakt en vooral ook heel mooi vond. Er komt echt iets binnen, zeg maar. Zelfs in de verpakking knapte onze woonkamer meteen op. De dozen zijn van heel stevig karton en de onderste delen van de bomen zijn goed verpakt in stevig en sterk plastic.

JNGL Kentia Palm en Olijfboom

Kentia Palm en olijfboompjes

We hebben voor de drie beauties ook meteen potten online besteld en één olijfboompje staat bij mijn man in zijn computerkamer. Die is er dol op en verzorgt ‘m ook goed. De palm en het tweede olijfboompje staan midden in onze woonkamer te shinen op de grond voor de decoratie ladder. De Kentia palm wordt ook wel Hollywoodpalm genoemd, door zijn sierlijke uiterlijk. Ik wilde dan ook persé een goudkleurige pot hebben, om dat chique nog meer te benadrukken. De olijfboompjes hebben een simpele groene pot gekregen, omdat de combinatie groen met goud mooi is, maar ook omdat ik ze in een simpele pot het allermooist vind. Door de informatiekaartjes die erbij zitten, weten we ook goed hoe we ze moeten verzorgen. Het boompje van mijn man begint al flink te groeien en krijgt al bloesem.

Waarom je er gelukkig van wordt

Op nu.nl las ik laatst een artikel waarin stond dat je gelukkig wordt van planten in huis. Vooral nu kunnen we wel wat meer happiness en een mentale boost gebruiken, dus hier een aantal redenen waarom groene beauties je blijer maken:

 •  Het creëert meteen een cozy home gevoel. Als je planten neerzet voel je de natuur meteen dicht bij je en als je ‘s avonds dan ook nog kaarsjes aandoet en het licht dimt, is die tropische sfeer van licht met die mooie groene bladeren onbetaalbaar! Zeker in Coronatijd. Daarnaast geeft het ook vaak een upgrade aan je woning.
 • Zoals ik al eerder aangaf is het ook heel diervriendelijk, mits je planten uitzoekt die niet giftig zijn voor je huisdieren. Lilly is vooral dol op de palm, ze geeft die heel vaak kopjes. Zo leuk om te zien!
 • Planten in huis zijn gezond voor je! Ze zuiveren niet alleen de lucht, maar ze zijn ook goed voor je afweersysteem, verlagen je cortisolgehalte en je bloeddruk (dus stressverlagend) en maken je dus gelukkiger!
 • Ze boosten je productiviteit door een betere luchtkwaliteit. Vooral op kantoren zijn planten een must, om die sick building syndrome-vibes te verdrijven en gezonde lucht binnen te krijgen.
 • Doordat je iets aan het verzorgen bent en dat laat groeien, word je ook gelukkiger.
 • Geen plant is hetzelfde en daarmee ook de verzorging niet. Met planten bezig zijn en ieder exemplaar geven wat ‘ie nodig heeft is gezellig en een dankbare hobby.

10 x makkelijke planten voor binnen

Maar niet iedereen is zo goed met planten. Ik ook niet. Mijn planten op het balkon? Zijn ieder jaar aan het eind van de zomer dood. Met een balkon op het zuiden en de hittegolven van de laatste jaren, is het onderhouden van een cactus zelfs een uitdaging voor me. Dus dit plantenproject voor binnen moest goed gaan! Ik vroeg daarom aan Kimberly of ze me kon helpen met het uitzoeken van makkelijke én diervriendelijke planten (voor Lilly, onze kat). Dat is goed gelukt, want jngl heeft een duidelijk overzicht online voor die collecties (super vind ik dat) en daarom zijn deze planten me extra dierbaar. Want ze zijn precies wat ik zocht!

Hieronder ook voor jou een lijstje van 10 makkelijke planten voor binnen. Deze kun je allemaal kopen bij jngl. Ze zijn geschikt voor mensen die niet zulke groene vingers hebben of nog nooit een kamerplant hebben gehad:

 1. Kentia Palm
 2. Olijfboom
 3. Monstera (Monkey Leaf)
 4. Ficus Ginseng Bonsai
 5. Beaucarnea Vertakt (Olifantspoot)
 6. Euphorbia Erytra
 7. Philodendron Xanadu
 8. Musa (Bananenplant)
 9. Kalanchoe tomentosa (Pandaplant)
 10. Sanseveria

JNGL bladeren Kentia Palm en Olijfboom

Wonen | 10 x makkelijke planten voor binnen en waarom je er gelukkig van wordt

Ik hoop dat ik je met dit artikel heb kunnen inspireren om je vooral in deze tijd te omgeven met groen. Het heeft mij in ieder geval erg geholpen om het thuis fijn en een stuk gezelliger te maken. En je hoeft geen plantenfluisteraar te zijn, want er zijn meer makkelijke planten dan je denkt!

 

 

Wat is jouw lievelingsplant?

 

Dit artikel is een samenwerking.

Delen:

7 Reacties

 1. 9 april 2021 / 09:56

  Ik houd van makkelijke planten omdat ik niet zulke groene vingers hebt. En ik houd van de gezondheidseffecten van planten in huis.

 2. Corrina
  9 april 2021 / 15:47

  Ik heb toevallig pas voor mijn werk weer veel planten gekocht
  Ook online perfect

 3. 13 april 2021 / 08:47

  Inspirereren zeker! Ik vind de foto’s ook heel erg mooi. Een beetje groen maakt altijd blij en ik doe mijn best met mijn eigen plantjes.

 4. Mieke | Miek's Mind
  13 april 2021 / 11:58

  Ik vind je foto’s mooi qua bewerking! ik ben dol op planten, heb diverse in huis. Ik ben fan van de pannenkoekenplant en bananenplant

 5. 13 april 2021 / 14:46

  Ik ben daar ook helemaal voor te vinden – zo een beetje groen in huis maakt een enorm verschil :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *