Girlboss | 10 dingen die iedere content creator nodig heeft

Girlboss 10 dingen die iedere Content Creator nodig heeft

Het nieuwe woord voor blogger is Content Creator. Dat vind ik tenminste. Het woord blogger is achterhaald. Vind je niet? Het woord blogger laat zien dat iemand artikelen schrijft op een eigen website. Helemaal top. Maar een ‘blogger’ doet tegenwoordig echt veel meer dan dat. We creëren content. Voor ons eigen platform op onze website, maar ook voor onze socials. We maken stories, reels en creëren elke dag een vibe waar onze volgers van houden. En als we heel goed kunnen schrijven, maken we content voor andere media en schrijven we zelfs een boek! Het is een onderschat beroep, maar het kost echt járen voordat je alles snapt en doorhebt. Ook moet je investeren in bepaalde spullen en diensten. In dit artikel laat ik je daarom 10 dingen zien die iedere Content Creator nodig heeft!

Dingen die iedere content creator nodig heeft

In 2018 schreef ik al welke must haves een blogger nodig heeft. Tijd dus voor een update, want 4 jaar later is het blogger landschap erg veranderd. Wat ik vooral heb gemerkt, is dat het vooral belangrijk is om jezelf te blijven. Hieronder een lijstje met 10 dingen die een content creator volgens mij nodig heeft. Het betekent dus niet dat deze blog de holy grail is. Maar voor mij is het met deze 10 superfijn werken:

Tip 1. Goede apparatuur: hardware en internet

 1. Wat apparatuur betreft heb je eigenlijk alleen een goede computer of laptop nodig. Ik heb zelf een ASUS laptop, de SonicMaster. Die is heel fijn. Daarnaast werk ik wel met een toetsenbord, een speciale muis tegen RSI en een grote monitor. Ik klap mijn laptop dus dicht en ga verder op monitor, muis en toetsenbord. Een goede vaste, stabiele internetverbinding is ook belangrijk. Denk dan bijvoorbeeld aan een glasvezel abonnement. Glasvezel is vezel van glas dat zo dun is als een haartje. Door het vezel worden signalen en data geschoten met de snelheid van het licht. Deze signalen kaatsen tegen de binnenkant van de vezels, waardoor je zonder kwaliteitsverlies hele grote bestanden en data over het netwerk kunt sturen. Met een glasvezel abonnement heb je het beste en snelste internet te pakken, zonder haperingen. Tip: je kunt online met je postcode checken wat er mogelijk is op jouw adres!
 2. Het valt misschien niet onder ‘hardware’, maar het is wel superbelangrijk: een goede bureaustoel. Geloof mij, op een houten kruk blogs gaan tikken gaat niet werken. Neem een goede, ergonomische en sterke stoel. Een investering waar je jarenlang een goede zithouding aan over houdt.
 3. Mobiele telefoon. Heel belangrijk! Voor het bijhouden van al je social media kanalen (waar ik zo op terugkom), fotografie en het maken van snelle content, zoals insta stories, snapchat, tiktok, reels enz.
 4. Een fotocamera. Als je net als ik gek ben op #aesthetics dan is het heel mooi om mooie blogfoto’s en Instagram foto’s te maken met een fotocamera. Scherpte diepte, wat ik zo prachtig vind, kun je tegenwoordig ook wel maken met een mobiele telefoon, maar het resultaat met een spiegelreflexcamera vind ik nét even iets mooier. Met de 18-55mm lens kun je portretten en landschappen vastleggen. Met de 50 mm lens die ik erbij heb gekocht, maak je prachtige productfoto’s en kun je scherpte diepte creëren.

Tip 2. Social media

Je eigen social media kanalen beheren is een must als content creator. Je deelt er niet alleen je blogs, maar ook je foto’s, stories, tweets, pins, facebook berichten, reels, enz. enz. Je volgers willen niet alleen maar artikelen lezen. Ze willen meer content zien en als ze die bevalt, blijven ze je trouw. Zo lief! Dit zijn alle socials die ik inzet voor I’m Feeling Good: Instagram, Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest en Bloglovin’. Ik maak de meeste sociale media content voor Instagram.

Tip 3. Inspiratiebronnen

Ik sta echt niet elke ochtend op met: zooooo, hoe ga ik al deze 1000 ideeën in mijn hoofd eens verwerken in content. Nee, je hebt ook dagen dat het even leeg is. En dat is ook goed. Het houdt je scherp en nieuwsgierig. Ik kijk daarom altijd graag naar andere content creators op Instagram. Mooie feeds, insta stories en reels, ik leef ervoor! Maar ook Youtube filmpjes en Pinterest pins geven me weer een frisse blik en ik weet dan ook weer wat ik zelf mooi vind en wat ik graag wil overbrengen. Daarnaast geven woonprogramma’s op tv, beautybloggers en MUA’s, maar ook het gewone dagelijkse leven mij inspiratie. Geef mij een simpele mok koffie in een leuk koffietentje en ik ga los, hahahaha!

Tip 4. Software

Software. Dat is wel een dingetje. Ik gebruik heel wat apps en online tools die geld kosten.  Hieronder volgt een selectie:

— Een goed designprogramma. Ik gebruik hier zelf de online tool Canva voor. Hiermee maak ik bijvoorbeeld mooie Pinterest pins mee en hier heb ik ook mijn Content Creator Collab Portfolio mee gemaakt. Dit wordt ook wel een ‘mediakit’ genoemd. Maar dat woord vind ik vreselijk (en dekt de lading ook totaal niet vind ik).

Mailprogramma. Om mijn bewerkte foto’s voor mijn blogs van de bewerkingsapp naar mijzelf te sturen, zodat ik die op kan slaan op mijn laptop. Ik werk voor mijn website artikelen het fijnste met mijn laptop en niet met mijn telefoon.

Adobe Lightroom app. Hier bewerk ik mijn foto’s mee.

Google Analytics. Om de statistieken van mijn blogartikelen in te kunnen zien.

Befunky. Een online tool om fotocollages mee te kunnen maken. Want soms wil je producten voor een blog mooi bij elkaar hebben staan.

Google notes. Voor al je aantekeningen. Want ideeën voor blogs en content krijg je echt niet alleen wanneer je klaar zit achter je laptop.

— Een hostingprovider. Voor een eigen domeinnaam en om je website te laten draaien. Mijn mailbox voor IFG draait ook via mijn provider.

— Een Content Management Systeem (CMS). Ik gebruik hier WordPress voor.

10 dingen die iedere Content Creator nodig heeft

Tip 5. Goede communicatie skills

Goede communicatie skills. Heeeel belangrijk. In de eerste plaats omdat je contact hebt met de lezers van je blog en de volgers op je socials. Zij zijn het belangrijkste, want omdat zij je artikelen lezen en erop reageren, blijven je website en socials ‘in beweging’. En dat is helemaal top en iets om heel dankbaar voor te zijn. Vervolgens zijn goede communicatie skills ook handig tijdens het overleggen met een bedrijf of merk over een nieuwe opdracht. En het onderhandelen over een goede prijs daarvoor. Maar ook erna. Het opleveren en het afronden van de opdracht. Mijn doel is dat iedere opdracht die ik krijg van begin tot eind soepel en professioneel verloopt.

Tip 6. Een fijn en rustig plekje voor jezelf

Creëer thuis (of waar je maar wil, want dat is het mooie aan content creëren), een fijn plekje om rustig te kunnen werken. Als je samenwerkt is het vooral belangrijk dat je alle wensen van de opdrachtgever goed in het artikel verwerkt en vergt concentratie. En maak het leuk voor jezelf. Hang bijvoorbeeld leuke girlboss posters boven je bureau. En leuke notitieblokjes en pennen voor aantekeningen zijn ook een must. Het hoeft ook echt niet veel te kosten. Als jij er maar blij van wordt.

 Tip 7. Focus

Focus. Op wat jíj belangrijk vindt. Beslissingen kunnen maken. Het lijkt bijvoorbeeld geweldig om een hele dag op pad te gaan met een merk. Dat bestaat vaak uit een beginpraatje, een activiteit, content voor op je socials en eventueel een blog voor ze maken en een goodiebag meekrijgen. Dit klinkt allemaal heel tof. En dat is het ook. Na een aantal keer echter, merkte ik dat het superveel tijd kost, alle blogger events bijna altijd in Amsterdam zijn (zucht) en je er niet voor betaald krijgt. Dat is niet erg. Want je hebt vaak wel een geweldige middag en je komt op plekken waar je normaal niet snel komt. Je ontmoet andere creators én je krijgt de mooiste spullen. Maar, als je professioneel content creator wil worden, is het ook je business. En dan gaat zo’n middag je huur niet betalen. Focus dus op wat jij nodig hebt op dat moment. Focus en blijf dicht bij jezelf.

 Tip 8. Geduld en monnie

Content maken is niet kosteloos. Dus je hebt echt wel monnie nodig. In het begin kostte het mij zelfs alleen maar geld. Ik kocht beauty producten die ik reviewde. Als je ‘klein’ bent, word je niet snel benaderd voor samenwerkingen. Dat kost tijd. Jaren soms. Op een gegeven moment begint het te lopen. Heb dus alsjeblieft geduld. Weinig volgers, lezers en reacties? No worries. Hou vol. Bij mij loopt het nu ook pas na 7 jaar en kan ik er nog steeds niet van leven. Maar hou vol. Hieronder een selectie van dingen die geld kosten om mooie content te kunnen maken:

— De meeste hardware en software (zie tip 1 & 4) kosten geld.
— Mijn website thema (hoe het eruit ziet) kostte geld. Was volgens mij iets van €80.
— Als je zoals ik een webshop gekoppeld hebt aan je CMS: kosten voor de producten die je inkoopt en verpakkingsmateriaal.
— Ik heb tenslotte ook nog een vast iemand die ‘achter’ de website kan. Die het technische snapt. Want ik snap daar helemaal niks van. Ik ken maar een klein beetje HTML (de  computertaal die een CMS spreekt).

 Tip 9. Toewijding

— In het weekend soms iets doen voor je website? Hell yeah! Dat komt echt heel vaak voor. Bedrijven draaien tegenwoordig vaak 24/7 op socials, dus sta niet gek te kijken als je benadert wordt door merk X voor een samenwerking, op een zaterdagavond. En als je het leuk vindt gaat het als het goed is vanzelf. Maar soms zul je, als je het druk hebt met collabs, door moeten kachelen. Vooral rond de feestdagen kan het soms hectisch zijn.

— Ook check ik elke dag of de website online is en er geen storing is. En het is belangrijk de plugins die je hebt in je CMS up to date te houden.

— Blogs verspreiden. Niet leuk! Wel nodig! Door je blogartikel en content te verspreiden op social media kanalen, stijgt je bereik.

— Kennis opdoen. Ik heb het meeste geleerd van úren en úren Youtube filmpjes kijken over WordPress, plugins voor je WordPress en Googlen over technische website dingen. Niet altijd leuk, wel goed om te weten.

 Tip 10. Stylingsproducten

Voor de fotografie. Hoeft niet duur te zijn. Maar het kost wel wat. Om mijn content op Instagram interessant te houden koop ik vaak:

— Mooie kaarsen en kandelaars.
— Bloemen.
— Textiel of andere ondergronden voor flatlays.
— Sieraden, sieradenhouder en sieradenschaaltjes.
— Mokken, serveerplanken en handgemaakte producten.

Girlboss | 10 dingen die iedere content creator nodig heeft

Ik hoop dat ik je met dit artikel heb weten te inspireren. Het allerbelangrijkste naast al deze dingen die je nodig hebt, is jezelf blijven en plezier hebben. Je hoeft echt geen outfit insta model te zijn of een Instagram MUA om prachtige content te maken. Kijk naar mij: ik kom bijna nooit in beeld op Insta, want ik hou er gewoon niet van omdat ik superkritisch op mezelf ben. Daarnaast ben ik een huismus die veel cappuccino’s en kattenfilmpjes deelt. Hahahaha! Maar het is wel wie ik ben en dat is helemaal ok!

 

 

Welke van deze 10 tips vind jij het belangrijkste?

 

Foto’s gemaakt door cottonbro via Pexels

Delen:

13 Reacties

 1. 10 maart 2022 / 12:18

  Geduld en toewijding zijn van deze 10 tips voor mij het belangrijkst. En een smartphone om foto’s mee te maken : )

 2. Linda schrijft ' t op
  10 maart 2022 / 19:01

  Voor mij focus en geduld. Maar helaas ben ik niet zo’ n geduldig type ;-)

 3. 11 maart 2022 / 10:34

  Hoewel ik de term content creator ken, hangt ik toch ook nog wel erg aan de term ‘blogger’ merk ik. Zo noem ik mezelf toch liever op dit moment.

 4. 11 maart 2022 / 17:09

  Poeh een combinatie van alles. Maar met stip bovenaan: plezier en een goede (work)flow. Zonder dat werkt het in mijn optiek niet en daar prikt iedereen doorheen (als je bijvoorbeeld alleen maar voor het geld gaat of juist heel strak aan bepaalde schema’s vasthoudt). Lol doet zoveel! Goede tips en mooi overzicht. Wat mij eraan doet denken dat ik na het debacle met de Macbook Pro er nu toch weer voor moet gaan. Mijn oude Air is bijna ‘klaar’ …

 5. 11 maart 2022 / 20:04

  Ik kan me helemaal in de lijst vinden, het is een goede lijst waar ik als blogger ook veel aan heb. Content Creator zijn is niet niks. ;)

 6. Caroline
  12 maart 2022 / 08:22

  Heel leuk rijtje. Ik mis nog de belangrijkste musthave voor het top 10 rijtje voor content creators: creativiteit! Wil je je concurrenten ver achter je laten dan is een flinke dosis creativiteit en inventiviteit nodig om verder te komen, het verschil te maken en succesvol te worden. Copycats zijn er immers al genoeg ;-)

 7. 12 maart 2022 / 08:59

  Ik vind mezelf op dat punt wel meer een gewone blogger. Ik ben ook niet erg hard bezig met sociale media en co. Ik heb wel een grote groep volgers.
  Ik schijf ook gewoon graag en ik ben vooral blij dat ik via mijn blog enorm veel schrijfkansen gekregen heb en nog steeds krijg. Iks chrijf nu zoveel dat ik soms te weinig tijd heb voor mijn blog. Ik krijg daardoor weleens een reacties van volgers dat ze veel minder te lezen krijgen nu, maar ja: dan moet ze maar zien dat ze Spiegel (een tijdschrift waar ik nu voor schrijf) te pakken krijgen of zo. Het is niet dat er van mij niets meer te lezen valt, integendeel zelfs: het werd meer en meer. ;)

 8. 12 maart 2022 / 16:44

  Leuk en vooral een handig overzicht met zaken die je als content creator nodig hebt.

 9. 13 maart 2022 / 19:59

  Los van geduld, focus en social mediakanalen vind ik plezier ook erg belangrijk. Je ziet het vaak direct als een blogger, of content creator, het alleen maar doet om snel te scoren of als iemand denkt dat je snel even geld kunt verdienen met een artikel. Artikelen die met plezier zijn geschreven, zijn vele malen leuker om te lezen dan een zakelijk opgestelde artikel.

 10. 15 maart 2022 / 15:20

  Waarschijnlijk val ik nog steeds onder de categorie blogger. Ik vind het vooral erg leuk om te schrijven over de zaken die mij ter harte gaan. Over wat zich bezighoud in en om mijn leven. Dat het gelezen wordt door andere en dat ze nog reageren ook vind ik super leuk!! Maar om er ook nog heel veel tijd in mijn socials te steken. Bergen met foto’s te maken en iedere dag eea te controleren …. Dat gaat voor mijn blog net een stap te ver. Daarom denk ik dat ik de stap: plezier in wat ik doe het belangrijkste vind. Zolang dat er nog is en ik er naast plezier ook nog voldoening uithaal is mijn missie met bloggen geslaagd.

 11. 17 maart 2022 / 10:17

  handige tips! en heb sws het idee dat bloggen een beetje aan het over gaan is ;) alles waar je nu leuk meer vooruit kunt is reels maken en tik tok en youtube. ik lig zelf redelijk stil omdat ik lichamelijk gewoon niet in staat ben om lekker alles uit de kast te trekken voor iets online te zetten op mijn happy moments na dan

 12. Tania
  20 maart 2022 / 11:49

  Ik neig ook meer naar de term blogger dan content creator. Ik doe het nog steeds voor mijn plezier naast mijn job. Ik vond het wel een heel interessant artikel met veel tips.

 13. Mieke | Mieks Mind
  21 maart 2022 / 09:05

  Zeker een fijn lijstje om eens door te nemen. Goed om ook aan iemand te laten zien die denkt: oh leuk gratis producten ontvangen. Leuk inderdaad, maar hiermee moeten wij als creators allemaal OOK rekening mee houden.. ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *