★ Wie is de Mol? 2018 ★ Nababbelen: aflevering 8 “Gelijkgestemd”

Wie is de Mol 2018 - I'm Feeling Good Nababbelen aflevering 8

Ik ben heel lang fan van Wie is de Mol? Vanaf seizoen 5 om precies te zijn…met onder andere Yvon Jaspers en Marc-Marie Huijbregts als kandidaten in het eerste seizoen dat ik volgde. En ik was verkocht. Angela Groothuizen presenteerde het toen nog…en wat vond ik het geweldig. En wat zat het goed in elkaar…fast forward naar 13 jaar later: seizoen 18! Yesssss! Elke week een korte terugblik op iedere aflevering en wat ik ervan vond. Trust Nobody!

★ Wie is de Mol? 2018 ★ Nababbelen: aflevering 8 “Gelijkgestemd”

Halve finale

Tijd voor een supersnelle recap van de aflevering van vorige week! Dan weet je weer hoe het ook alweer zat voor het eerste deel van de finale vanavond! Simone, Olcay, Ruben en Jan zitten er nog in!

Geluids mix

De eerste opdracht. Prachtig gezang in een klooster – uitgehakt uit een waanzinnig grote rots, echt supervet – door zanggroepen. De bedoeling is dat liedjes die op elkaar lijken, worden gematcht. Doen ze goed en ze verdienen € 1000-, voor de pot! Staat nu op
€ 12.700-,

Car-aoke

Hi-la-rische opdracht. Gesloten auto’s die met de voorruit naar elkaar toe staan, brandweermannen, waterslangen, hoosbuien…En dan liedjes die in alle vier de auto’s uitbeelden naar de andere kandidaat. Simone werkt met Ruben samen, Olcay met Jan. Die laatste twee gaan erg goed, met een Olcay die een geniale kruisgreep van MJ nadoet bij het nummer Thriller! Love it! Ruben en Simone gaan echt niet lekker. Er worden maar liefst 12 nummers geraden (door Jan en Olcay vooral that is) en daarmee wordt € 700-, verdiend voor de pot. Totaalbedrag is nu € 13.400. Lekkah!

Geldstroom

De Mktvari rivier. Raften. Woohoo! En ondertussen geld verdienen! Ik vraag me af hoeveel, want Olcay gaat waarschijnlijk mollen. Heeft ze met Jan afgesproken. En Ruben voelt zich naast Jan een behaarde satéprikker. Hahaha! Er ontstaan al gauw lekkere discussies over wie niet hard genoeg peddelt, of wie gewoon helemaal niet ok aan het peddelen is period. Onderweg worden allerlei hints gegeven, via informatieborden langs de kant van de rivier, hoe ze geld kunnen verdienen. De dames gillen lekker wat af naarmate de rivier wilder wordt. Hahaha! Ruben doet trouwens ontzettend grappig de Georgische begeleider in de boot na. Veeg me op!

Als de juiste persoon de juiste kleur koker pakt bij het land dat erbij wordt aangegeven, kan er geld worden verdiend. Die kleur koker moet namelijk gepakt worden door de juiste kandidaat bij de juiste kleur en de juiste vlag. Volg je ‘m nog? Ja? Ok! Let’s make some moneeeeeeeeeeh! Er wordt maar € 850-, van de € 4000-, verdiend. Meh.

Afvaller

WIDM18 Simone Weimans

Tijd voor de test. Twintig vragen over de identiteit en het doen en laten van de Mol. Degene die het minst weet ligt uit het spel. Behalve de Mol. Die hoeft nooit naar huis. Simone moet naar huis. Heel veel mensen dachten dat zij de mol was. Not me! Zij was niet mijn mol! Na deze aflevering is Jan dat!

Opgevallen

 • Jan neemt in elke aflevering as usual weer het voortouw bij de Geluids mix-opdracht
 • Jan die zo staat te genieten bij groep 7. Helemaal aan het stralen! Die blik van hem, love it!
 • Olcay die probeert om de groep een verkeerde match te laten maken bij de eerste opdracht
 • Olcay die een geniale MJ nadoet! Geweldig!
 • Olcay die het over ‘printjes van haar vragenlijst’ uitwisselen heeft met Jan. Wat voor printjes en hoe kun jij 2 printjes van je vragenlijst bij je hebben? Is dat bluf? Het mollenboekje is toch all there is girl?
 • Simone en Ruben hebben een ‘moldate’. Om informatie met elkaar en over elkaar uit te wisselen
 • Jan vraagt of Olcay in de laatste opdracht vóór de finale, een beetje wil mollen
 • Art zegt dat het een genot is om naar deze mol te kijken, als je weet wie het is. “De mol saboteert bijna voortdurend naar hartelust. Gedurfd, gewaagd en zonder dat hij door rest op heterdaad betrapt te zijn. Al is het soms kantje boord…” Jaaaa, maak me gek!
 • Ik vind Ruben verdacht stil in de rafting boot, hij leest niks op wat er op de borden staat, maar ik heb tunnelvisie op Jan!
 • Jan springt de boot uit om een koker van het lijntje af te sleuren! Mijn god. Fanatisme van een kandidaat die wil winnen of een mooie schijnvertoning?
 • Ruben pakt zijn koker niet. Hij doet ook erg weinig moeite om ‘m te pakken vind ik. Maar ik heb tunnelvisie. Op Jan!
 • Olcay pakt één verkeerde koker. Maar eigenlijk moest ze wel om de juiste te kunnen pakken…

Ik speel met vriendinnen in de Wie is de Mol app. Mijn puntenverdeling is:

700 punten VOL op JAN!!!!!

Tot aanstaande maandag! Dan vertel ik alles over het eerste deel van de finale!

 

HAPPY WEEKEND!

Wie is
jouw mol?

Let me know!

Liefs, Amina

I'm Feeling Good logo

Volg mij: FacebookBloglovin’InstagramPinterestTwitterYoutube

 

 

Bron foto’s: AVROTROS/fotograaf: Michel Schnater

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *