★ Wie is de Mol? 2018 ★ Nababbelen: aflevering 7 “Schijn werper”

★ Wie is de Mol? 2018 ★ Nababbelen: aflevering 7 “Schijn werper”

Ik ben heel lang fan van Wie is de Mol? Vanaf seizoen 5 om precies te zijn…met onder andere Yvon Jaspers en Marc-Marie Huijbregts als kandidaten in het eerste seizoen dat ik volgde. En ik was verkocht. Angela Groothuizen presenteerde het toen nog…en wat vond ik het geweldig. En wat zat het goed in elkaar…fast forward naar 13 jaar later: seizoen 18! Yesssss! Elke week een korte terugblik op iedere aflevering en wat ik ervan vond. Trust Nobody!

★ Wie is de Mol? 2018 ★ Nababbelen: aflevering 7 “Schijn werper”

Richting de finale

Deze aflevering begint in Tskaltoebo. Nog steeds met drie vrouwen en twee mannen. Want vorige week viel er niemand af. Simone zegt dat zij beter weet waar ze aan toe is met de test, omdat zij als enige daadwerkelijk haar scherm te zien heeft gekregen. Zit wat in. Maar als jij de Mol bent Simone, had je sowieso een groen scherm gekregen natuurlijk. Afijn, als kijker hebben we eigenlijk weer niks aan deze informatie. De titel van deze aflevering is trouwens wel weer goud hè… schijn werper…

Wat ik persoonlijk weer heel raar vind, is dat Jan aan de ontbijttafel tegen de kandidaten zegt dat er op dit punt in het spel geen plek meer kan zijn voor bondjes. Terwijl hij tegen ons, de kijkers vertelt dat er in Wie is de Mol altijd bondjes zijn. Dat dat ook niet anders kan. Jan, ben jij dus die schijn werper? Ik ben gek op dit spel, maar soms vind ik het ook zo irritant!!!

Oplichten

De eerste opdracht. In een verlaten gebouw, genaamd Manor Sanatorium. Verwoekerd en vervallen. Maar ook weer echt prachtig. Het spel bestaat uit vijf opdrachten in vijf verschillende kamers die vanuit een control room in de gaten gehouden kunnen worden. Er zijn persoonlijke klokken met speeltijd. Je hebt drie minuten op de klok, maar die mag je onbeperkt herstarten. Totale speeltijd: 21 minuten.

Jan zegt dat het handig is dat er iemand in de control room blijft staan om alles in de gaten te houden. Olcay werpt zicht op. De opdrachten staan in het teken van licht.

 1. Lampen indraaien en zorgen dat er een woord in licht tevoorschijn komt
 2. Een groepsfoto maken wanneer het licht aangaat
 3. Verlengsnoeren op de juiste manier in stekkerdozen stoppen, zodat er een lampje aangaat
 4. Een ton met verlichte buizen bekijken, waarin geldbedragen verschijnen. Die bedragen moet je bij elkaar optellen en hardop vertellen. Wanneer het juiste bedrag wordt gezegd, gaat er een lamp aan
 5. Drie knoppen tegelijk indrukken, zodat er licht aangaat

Drie van de vijf opdrachten zijn gelukt. € 750-, voor de pot. Totaalbedrag in de pot:
€ 10.950-, woohooooo!

Praten als Brugman

Wat een mooie opdracht dit. In een gemoedelijk stadje. Koetaisi. Dwars door de stad loopt een rivier. En over die rivier loopt een mooie brede voetgangersbrug van 125 m lang. Die brug is iconisch, omdat ie in de oorlog bijna instortte. Maar is inmiddels gelukkig in ere hersteld. De kandidaten gaan helpen de brug weer mooi te maken, door de reling wit te verven. Dit kunnen ze realiseren door te werven en te verven. Werven = de lokale bevolking vragen mee te helpen met verven. Wat een toffe opdracht. Zo helpen de kandidaten deze stad ook nog eens. Woohoo! Drie uur de tijd. Jan en Olcay gaan werven. De rest gaat verven. De wervers krijgen ook geld mee om het voor de mensen wat aantrekkelijker te maken mee te werken. Er is drank, lekkers en muziek.

Jan is zo aan het shinen in deze opdracht. Hij probeert dames het hof te maken, hij maakt vriendjes, hij koopt very cheap-cheap-cheap wodka…alles om die brug wit te krijgen. Hij maakt ook nog een leuk dansje met Olcay…Of hij nou de Mol is of niet, hij heeft gewoon echt staan genieten. Love it!

Perongeluk

Echt hoor, de titel van deze opdracht weer! Geweldig! In Bordzjomi stappen de kandidaten op een trein. Terwijl de trein door een prachtig landschap rijdt, moeten er per wagon en op kleur pakketten worden gesorteerd. Blauw bij blauw, groen bij groen en geel bij geel. Er zijn ook rode pakketten. Die laatsten moeten bezorgd worden op het station dat op het pakket wordt aangegeven. Klinkt simpel toch?

Noouuu…niet echt hoor! Stine is weer lekker door de war, Simone maakt fouten, Ruben werkt niet mee, Olcay zegt organisatorische kwaliteiten te hebben dat misschien wel zo lijkt, maar wij als kijker natuurlijk onmogelijk kunnen inschatten…en Jan vult zijn wagon tot de nok toe met pakketten. Het is echt een zooitje bij hem…en of het de goede kleur is dat ie bij elkaar heeft gegooid…nobody knows…

En hoe is het nou toch mogelijk dat er 2 (!!!!) pakketten niet goed zijn bezorgd en dat er pakketten ook niet op de goede kleur zijn gesorteerd…OMG! Gewoon waar je bij staat. Ik wil echt NU weten wie de Mol is, want het is weer een hele goede dit jaar!

Afvaller

Stine Jensen Wie is de Mol 2018 - imfeelinggood.nl

Tijd voor de test. Twintig vragen over de identiteit en het doen en laten van de Mol. Degene die het minst weet ligt uit het spel. Behalve de Mol. Die hoeft nooit naar huis. Stine moet naar huis. HUH???????? HOE IS DAT MOGELIJK!!!! Zij was MIJN MOL!!!! OMG…daar gaan mijn punten…gelukkig heb ik gespreid…

Opgevallen

 • Jan die wederom aan het begin van een opdracht weer het voortouw neemt en dingen bepaalt. Hij doet dat heel subtiel, maar ik heb het inmiddels wel door…
 • Olcay die tijdens het spel gewoon binnen 5 minuten alweer besluit om niet in de control room te blijven…mens, wat doe je?! Blíjf daar gewoon!
 • Hilarisch hoe Olcay Controller en Control room uitspreekt: Contjrrrrroller in de Contjrrrrrolrrrrrjoom
 • Ruben die tijdens de eerste opdracht het geld verkeerd telt. Volgens mij kun je heel makkelijk wanneer je een bedrag in je hoofd hebt en bedragen hebt opgeteld, een plastic kokertje in dat gat stoppen. Dus ik snap niet helemaal dat hem dit niet gelukt is…
 • Olcay die na de eerste opdracht Ruben confronteert met de woorden Ik denk dat jij de mol bent. Ruben pareert dat heel mooi door te zeggen dat Jan het minste geld heeft verdiend. Bij Moltalk blijkt dat dus ook echt zo te zijn. Bizar. Jan lijkt zo fanatiek, maar ondertussen…
 • Jan neemt wéér de leidersrol op zich bij de opdracht met de Praten als Brugman-opdracht. Hij besluit even dat hij en Olcay gaan werven. En hij verft geen meter…En Ruben loopt weer lekker te hannesen met het verfblik…
 • Simone, Ruben en Stine doen erg verdacht in de Perongeluk-opdracht! Ik heb sowiezo tunnelvisie op Stine, dus dat zij deze aflevering weer rare fratsen uithaalt is niet zo gek (Stine is niet de Mol blijkt!).

Wie is de Mol?

Ik speel met vriendinnen sinds vorige week in de Wie is de Mol app. Mijn puntenverdeling voor deze week is:

150 punten: Ruben
100 punten: Olcay
100 punten: Jan en
70 punten Simone!

Tot de volgende keer!

HAPPY FRIYAY!

Hou jij ook
van WIDM?

Let me know!

Liefs, Amina

I'm Feeling Good logo

Volg mij: FacebookBloglovin’InstagramPinterestTwitterYoutube

 

 

Bron foto’s: AVROTROS/fotograaf: Michel Schnater

Delen:

2 Reacties

 1. 27 februari 2018 / 18:10

  Zo leuk de drie finalisten! Ik ben vanaf het begin al fan van Olcay en Jan, dus super leuk dat ze beide nu in de finale zitten (en het ook nog eens goed kunnen vinden samen haha).
  Ik denk echt toch steeds meer dat Jan de mol is… Aangezien Ruben volledig op hem zat (als enige) en nog in het spel zit… TENZIJ, Ruben dus de mol is… aaargghh….

  • Amina
   Auteur
   7 maart 2018 / 14:26

   Jaaaaaa, Jan is gewoon de mol! Anders zit ik er wéér naast, as always hahaha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *