★ Wie is de mol 2018 ★ Nababbelen: aflevering 5 “Zienswijzen”

Wie is de Mol 2018 - I'm Feeling Good Nababbelen aflevering 5

Ik ben heel lang fan van Wie is de Mol? Vanaf seizoen 5 om precies te zijn…met onder andere Yvon Jaspers en Marc-Marie Huijbregts als kandidaten in het eerste seizoen dat ik volgde. En ik was verkocht. Angela Groothuizen presenteerde het toen nog…en wat vond ik het geweldig. En wat zat het goed in elkaar…fast forward naar 13 jaar later: seizoen 18! Yesssss! Elke week een korte terugblik op iedere aflevering en wat ik ervan vond. Trust Nobody!

★ Wie is de Mol? 2018 ★ Nababbelen: aflevering 5 “Zienswijzen”

Moltalk

Voordat ik begin over de uitzending van deze week, even 2 dingen:

1. Een vraag aan jullie: kijken jullie na de uitzending ook naar Moltalk? Gepresenteerd door Mrs Hilarious herself Margriet van der Linden (ex-Mol) en lieverd Chris Zegers (oud-kandidaat)! Echt een aanrader dit programma. Gieren elke week zoals ik even op Twitter kwijt moest na het zien van aflevering 4:

2. Wat een geweldig spel is dit toch altijd zeg. Wanneer de kandidaat die afvalt een rood scherm krijgt en naar Art toeloopt…dat laatste gesprek tussen die twee waar wij als kijker echt geen klap mee opschieten en dan…de exit…het zit zo goed in elkaar, alles is zo goed voorbereid en ik voel als kijker nu ook dat groepsgevoel…en begin dus nu ook tranen te krijgen bij de exits.

Start aflevering 5

De groep die inmiddels uit 6 kandidaten bestaat – Olcay, Loes, Stine, Simone, Jan en Ruben proosten op Emilio. Iedereen die vertrekt wordt gemist en Simone vertelt dat ieder afscheid nu een ding wordt omdat je steeds meer een band krijgt met iemand. Olcay zegt dat het zelfs voelt als een soort liefdesverdriet. Ik hoorde ooit ook een keer in een Moltalk iemand zeggen dat het ook echt gaat zoals je het op tv ziet. Iemand krijgt een rood scherm, neemt afscheid, pakt zijn/haar tas en loopt meteen weg van de groep. Praatje met Art en gone. Voor de groep is dat moeilijk. Het is een nare bijwerking van dit programma.

Geldcircus

De eerste opdracht. In het circus van Tbilisi. Een prachtig gebouw bovenaan een lange trap. Of ze alle zes even in 10 minuten een kaartenhuis willen bouwen van grote speelkaarten. Makkelijk zat toch? Nope! Als de tijd begint komen er allerlei clowns de ring in om hen af te leiden. Daarnaast ontpopt Art zich ineens tot ringleader en begint door een mic allerlei side-opdrachten te vertellen. Op stoel 8 bevindt zich € 100! Een aantal kandidaten begint aan die side-quests om op die manier geld binnen te halen. Een kaartenhuis bouwen binnen 10 minuten met al die afleiding is dan ook niet gelukt. Heeft de Mol weer goed gedaan!

Chaos

De penningmeester – Ruben, how convenient na zijn vraag om de nieuwe penningmeester te worden – wordt uitgenodigd voor een 1 op 1 met Art. Die laatste legt uit wat het spel inhoudt: eigenlijk een stoelendans met auto’s in plaats van stoelen. De kandidaten (behalve Ruben, die doet dit spel niet mee) krijgen allen een beloning. Die kunnen ze verzilveren door te finishen. Er zijn 5 enveloppen, waarvan eentje met twee jokers, eentje met een joker, eentje met niets en twee met geld. De lege envelop is voor Stine, ze begrijpt niet zo goed waarom. Waarschijnlijk had Ruben qua finishen het minste vertrouwen in haar.

Er staan 5 auto’s klaar die de kandidaten naar bestemming A brengt. Daar krijgen ze een kaartje waarop bestemming B staat. De auto’s zijn bij de tussenstops te herkennen aan het Mol-logo. Wie te laat is, zal geen auto meer kunnen vinden. Loes bereikt als eerste de finish met € 500-, die door Art verdubbeld wordt.

Woordzoekers

Een oude hangar uit de Koude Oorlog. Een gigantisch woordzoeker-spel op de grond. Woorden die met verfrollers weggestreept moeten worden. Geweldig! Love it! De woorden die weggestreept moet worden staan echter op ramen in een ander deel van het gebouw. Er zijn geen walkie talkies en je kunt de woorden ook niet naar elkaar roepen. Olcay rent heen en weer om de woorden door te geven. Alleen geeft ze iets verkeerds door dat natuurlijk cruciaal is. Als alle woorden weggestreept zijn, blijven er letters over die een zin moeten vormen. Het blijkt toch iets moeilijker dan gedacht en zo haalt de groep opnieuw een vrij makkelijke opdracht niet binnen. Natuurlijk is er gemold. Maar door wie? De uiteindelijke zin had moeten zijn Streepte de Mol de Mol weg?

Opgevallen

  • Art heeft ontzettend veel lol tijdens de Geldcircus-opdracht :-)
  • Loes die met de popcorn naar een paar bezoekers rent in plaats van naar die lange rij kinderen die er inmiddels staat
  • Ruben die ineens het penningmeesterschap van Olcay in twijfel brengt
  • Olcay. Eerst dacht ik meh maar nu denk ik iets meer hahaha bij haar opmerkingen: Ik ben een zeer talentvolle en georganiseerde penningmeester. En na het besluit dat Ruben dan voorlopig de nieuwe penningmeester is: Ok, maar in een bedrijf heb je naast de CFO een Controller. Dus dan ben ik nu de Controller. Ja Olcay, you better run diz bizznizz!
  • Olcay die een verkeerde aanwijzing geeft bij het Woordzoekers-spel en gewoon helemaal geen verfroller gebruikt
  • Ruben die of gewoon een nogal aparte verbaasde blik heeft als hij schrikt, of heel erg slecht acteert als Mol wannee de afvaller het speeltoneel moet verlaten

 

Afvaller

Loes Haverkort - Wie is de Mol 2018

Tijd voor de test. Twintig vragen over de identiteit en het doen en laten van de Mol. Degene die het minst weet ligt uit het spel. Behalve de Mol. Die hoeft nooit naar huis. Loes moet naar huis.

Wie is de Mol?

Ik speel met vriendinnen sinds vorige week in de Wie is de Mol app. Mijn puntenverdeling voor deze week is:

50 punten: Ruben
50 punten: Stine
40 punten: Olcay en
20 punten Jan!

Tot de volgende keer!

 

HAPPY WEEKEND!

Hou jij ook
van WIDM?

Let me know!

Liefs, Amina

I'm Feeling Good logo

Volg mij: FacebookBloglovin’InstagramPinterestTwitterYoutube

 

 

Bron foto’s: AVROTROS/fotograaf: Michel Schnater

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *