★ Wie is de Mol? 2018 ★ Nababbelen: aflevering 4 “Vooruitzicht”

★ Wie is de Mol? 2018 ★ Nababbelen: aflevering 4 “Vooruitzicht”

Ik ben heel lang fan van Wie is de Mol? Vanaf seizoen 5 om precies te zijn…met onder andere Yvon Jaspers en Marc-Marie Huijbregts als kandidaten in het eerste seizoen dat ik volgde. En ik was verkocht. Angela Groothuizen presenteerde het toen nog…en wat vond ik het geweldig. En wat zat het goed in elkaar…fast forward naar 13 jaar later: seizoen 18! Yesssss! Elke week een korte terugblik op iedere aflevering en wat ik ervan vond. Trust Nobody!

★ Wie is de Mol? 2018 ★ Nababbelen: aflevering 4 “Vooruitzicht”

Rustaveli tunnels; Geen claustrofobie

We zien de kandidaten aan het begin van deze aflevering aan het ontbijt. Bella wordt erg gemist. Het groepsgevoel is er nu en het moment van een plotseling afscheid van elkaar begint tot iedereen door te dringen. Art belt via de mobiel en vraagt om 3 dappere mensen die geen claustrofobie hebben. Emilio, Stine en Ruben steken hun hand op. Loes beseft ineens dat ze dan weer in hetzelfde groepje zit als aflevering 3 en overlegt met Ruben. Hij is bereid te ruilen. Note to self: krijgt ze toch maar weer voor elkaar. De groep van Loes, Stine en Emilio bevinden zich ergens in de stad. Olcay, Simone, Ruben en Jan moeten ze gaan zoeken. De drie weten niet waar ze zijn, maar hebben middelen om het de groep van vier duidelijk te maken. Deze laatste groep krijgt een mobiele telefoon mee. Note to self: het outfit van Olcay is awesome! Een combinatie van haltertop en nette broek, beide geruit. Pretty!

De groep van drie bevindt zich inmiddels in een gangenstelsel onder de grond. Foto’s met plekken in de stad, die uiteindelijk tot de tunnels leiden. Een eerste foto wordt via de mobiel doorgebeld door Stine. Maar al snel zijn dingen niet duidelijk, tikt de tijd door en volgt er stress. Jan probeert het overzicht te houden en de groep naar een eerste aanknopingspunt te leiden, maar tevergeefs…hij laat goed merken dat Simone, Olcay en Ruben compleet incompetent bezig zijn. En dat hij wel het goede spoor zat. Nadat de opdracht niet gehaald is wordt er door iedereen druk nagepraat en worden de mollenacties besproken.

Niets is wat het lijkt

De volgende opdracht bevindt zich in een park. Vandaag is het Onafhankelijkheidsdag in Georgië en het is overal druk. In dit spel kan een kandidaat een plek verdienen…in de FINALE! OMG! Je kunt hier achter de identiteit van de Mol komen. Kies je voor jezelf, de groep of ben je de Mol? En hoe hard ben jij bereid het spel te spelen? Door middel van vragen die Art stelt, wordt er een route afgelegd op een tafel door de verschillende antwoorden die de speler geeft, te volgen. Het uiteindelijke antwoord van de kandidaat wordt genoteerd. Art zegt verder niets over de uitslag. En laat de kandidaat weer een beetje beduusd vertrekken naar de groep. Heel erg cool dit! En die Art kan zo goed acteren hè…keuzes maken…

Wat ik zo ontzettend mooi gedaan vind hier, is dat tijdens dit harde spel, lieve taferelen van gezinnen en mensen zijn gemonteerd die feest vieren…hun onafhankelijkheid…de Mol is ook altijd onafhankelijk…mooie vergelijking van de makers en ook een hard contrast voor de kandidaten die moeilijke keuzes maken…keihard en not a pretty sight…

En dat wordt ook bevestigd…Art vertelt doodleuk dat terwijl de kandidaten hun hoofd braken over de juiste antwoorden…de Mol vlak langs ze liep…waarschijnlijk bij de vraag “Wil je weten wie de Mol is?”…OMG OMG OMG OMG OMG!!! Zo goed dit! Ik kan niet wachten op deze beelden tijdens de laatste live uitzending!!!

Rode draad

De kandidaten komen luisteren naar Art. Note to self: en weer heeft Olcay een mooi casual outfit aan met een prachtige blouse en leuke jeans. Veeeel beter dan die eerste afleveringen! Maar daar gaat het niet om :-) Doel van de opdracht: ga door middel van een rood koord van het ene naar het andere gebouw. Leuk als je hoogtevrees hebt…echt hoor…gatverdamme…nevah evah voor mij! Wel eerst nog even een envelop uitkiezen voordat je gaat…

Jan gaat eerst en wil het makkelijk doen lijken om de groep te overtuigen. Maar hij kijkt naar beneden…oh vreselijk…NOOIT VAN MIJN LEVEHHHHHH dat ik dit zou doen…Vijf van de zeven durven het aan…OMG dat moment dat die zekering nog even klikt van Simone!!!! Waarom wordt er niet even uitgelegd wat dat nou was???? Doodeng!!! De meesten hebben in het park bij Art gekozen voor € 5000-, in de pot…en ja hoor, in één van vijf enveloppen zit het geld. Yasssssss! € 5810-, totaal in de pot. Lekker.

Opgevallen

  • Stine die ontzettend moeilijk opvallende plekken loopt te beschrijven…”een houten tableau met een Grieks tafereel (…) bla bla bla…
  • Stine die de plekken verkeerd doorgeeft aan de groep van vier
  • Olcay’s laatste antwoord in de Niets is wat het lijkt-opdracht wordt niet getoond…en is ze daarom de Mol? Maar dat zou toch te simpel zijn?
  • Emilio vindt Art razendknap, haha!
  • Waarom probeert Jan bij het Rode Draad-spel de kijkers thuis te overtuigen dat hij de groep wil ‘ontzorgen’ door eerst te gaan en het easy te laten lijken? Terwijl hij even later allerlei dingen naar de overkant roept die je echt niet wilt horen vlak voordat je aan de beurt bent! Volgens mij was hij zelf doodsbang want hij schreeuwt onderweg de hele tijd oehoeeeeeeeeeeeeehoeeeeeee! Zo makkelijk is het natuurlijk niet. Tactiek van een mol? ;-)

Wie is de Mol 2018 - I'm Feeling Good Nababbelen Emilio Guzman

Afvaller

Tijd voor de test. Twintig vragen over de identiteit en het doen en laten van de Mol. Degene die het minst weet ligt uit het spel. Behalve de Mol. Die hoeft nooit naar huis. Emilio moet naar huis.

Wie is de Mol?

Ik zit nu op Stine, Olcay, Jan en Simone!

Tot de volgende keer!

Meer lezen:

Wie is de Mol? Aflevering 5 “Zienswijzen”

 

HAPPY WEEKEND!

Hou jij ook
van WIDM?

Let me know!

Liefs, Amina

I'm Feeling Good logo

Volg mij: FacebookBloglovin’InstagramPinterestTwitterYoutube

 

 

Bron foto’s: AVROTROS/fotograaf: Michel Schnater

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *