★ Wie is de Mol? 2018 ★ Nababbelen: aflevering 3 “Kreupelstraat”

Wie is de Mol 2018 - I'm Feeling Good Nababbelen aflevering 3

Ik ben heel lang fan van Wie is de Mol? Vanaf seizoen 5 om precies te zijn…met onder andere Yvon Jaspers en Marc-Marie Huijbregts als kandidaten in het eerste seizoen dat ik volgde. En ik was verkocht. Angela Groothuizen presenteerde het toen nog…en wat vond ik het geweldig. En wat zat het goed in elkaar…fast forward naar 13 jaar later: seizoen 18! Yesssss! Elke week een korte terugblik op iedere aflevering en wat ik ervan vond. Trust Nobody!

★ Wie is de Mol? 2018 ★ Nababbelen: aflevering 3 “Kreupelstraat”

Kreupelstraat

Deze aflevering begint met prachtige beelden van Georgië, in het Kaukasus gebergte. Mooie landschappen, wolken, een kasteeltje. Dit gaat op mijn bucketlist van landen waar ik nog naar toe wil. De groep zit goedgemutst aan het ontbijt. En er moet nog een penningmeester gekozen worden. Olcay staat te springen om het geld in handen te hebben. Ik verbaas me er enorm over dat men het aan Olcay wil overlaten, omdat ze best verdachte dingen doet tijdens de opdrachten.

Stepantsminda

Het is slecht weer in het dorpje Stepantsminda. Regen en een goede wind. Een opdracht genaamd Tijd is geld. Die in het teken staat van rijden met auto’s, waar een bedrag of een verdubbelaar op staat dat je kunt winnen. Maximaal € 2500-, om precies te zijn. Doel: iedere auto minimaal een kwartier door het dorp laten rijden en terugkeren naar het startpunt. Maar er zijn ook rode auto’s die rondrijden en die je in kunnen sluiten. Een soort Pacman, volgens Ruben. Niet alleen rode auto’s kunnen het je moeilijk maken. Ook lieve schaapjes kunnen goed in de weg lopen. Of paarden. Hahaha, cool om te zien dat Olcay, Bella, Jan en Stine onwijs veel lol hebben bij deze opdracht. Simone doet het ook lekker in haar eentje!  Vind het zo leuk om nieuwslezers in dit spel bezig te zien! Lekker bezig Simone! Er wordt € 900-, verdiend en daarmee komt de pot in de plus! Jaaaaa, lekker! € 260-, in da pocket!

Gergeti Trinity Church

Ik voel het gewoon nog niet met deze groep. Ik kan me eigenlijk ook niet herinneren of ik dat in de vorige seizoenen ook had…volgens mij was er altijd wel iemand die ik leuk vond…bijvoorbeeld een Marc-Marie, Yvonne, Daniel, Art, Soundos, Hadewych of Kees…maar nu…nee…Het is voor mij allemaal nog een beetje meh-meh…vind niemand echt sympathiek…hopelijk verandert dit gevoel nog.

Seizoen 11 met Art, Soundos, Patrick en Pepijn vond ik trouwens het allerbeste seizoen ever!

Terug naar de opdracht. In duo’s lekker wandelen door een prachtig heuvellandschap. En onderweg twee dingen pakken. En praten met mede-kandidaten. Ze adviseren welk pad interessanter is. Ook in deze opdracht kun je € 2500-, verdienen. Maar de eindstand van de pot staat op -€ 990-, na deze aflevering. Ai ai ai! Ze kunnen er gelukkig wel om lachen. Het blijft natuurlijk wel een spelletje gelukkig!

Molcast tijdens het paragliden

Whahahaha, een opdracht met portofoons! Ben benieuwd naar de #etherdiscipline hahaha! Terwijl de ene groep in de lucht vliegt, tetteren de anderen allerlei vragen in de portofoon. Die vragen kunnen beantwoord worden door naar een Molcast te luisteren waar de antwoorden te horen zijn. Die kunnen de paragliders beluisteren terwijl ze vliegen. Chaos natuurlijk. Maar uiteindelijk stromen de antwoorden binnen omdat de paragliders uit zichzelf de antwoorden door de portofoon geven. Yasssss! De pot bevat na deze opdracht maar liefst € 810-, woohoooooo! Well done!

Opgevallen

Emilio die de timer niet aanzet bij de Tijd is geld-opdracht. Emilio die besluit om niks te zeggen in Kwestie van Vertrouwen. Niemand die elkaar een vrijstelling, een joker, maar let op, nu komt het: ook geen geld voor de groep gunt! Nou heb je elkaar ook wel een beetje nodig bij Wie is de Mol…ik denk dat de winnaars van WIDM geen winnaar waren geweest als ze anderen ook niet geholpen hadden…en nadat duidelijk gebleken is dat er geen vertrouwen meer in elkaar is, beginnen de bondjes te komen! Yessss! En Olcay doet iets voor de groep…Loes wil graag in de groep van de Dapperen maar reageerde te laat. Olcay is natuurlijk een groot organisatietalent en vind het ook prima om in de groep van de organisatoren te zitten. Kijk, kijk, het team-gevoel begint te komen!

Wie is de Mol 2018 - I'm Feeling Good Nababbelen Bella Hay

Afvaller

Tijd voor de test. Twintig vragen over de identiteit en het doen en laten van de Mol. Degene die het minst weet ligt uit het spel. Behalve de Mol. Die hoeft nooit naar huis. – Wat is dit toch een mooie zin hè! – Stine zet haar zwarte vrijstelling die ze van Olcay gekregen heeft niet in…OMG! En daarom zet Jan nu zijn groene vrijstelling niet in…Stine you devil you! Slim gespeeld! Ik vind het trouwens echt geweldig dat Olcay na het maken van de test haar mooie tasje van de tafel pakt…Heb ik nog nooit eerder gezien en I LOVE IT! Tis toch allemaal rugzakken wat daar de klok slaat. Bella krijgt een rood scherm…

Wie is de Mol?

Elke week zal ik een voorspelling doen, maar ik zit er dus wel altijd naast. Vorige week dacht ik dat het Olcay, Loes, Ruben of Bella zou kunnen zijn. Ik ga dit keer voor Stine. Ze is heel rustig, zet niet gretig haar zwarte vrijstelling in, is lekker aan het observeren…very Mollish als je het mij vraagt! Kan iemand mij trouwens vertellen waar Kreupelstraat op slaat, de titel van deze aflevering? Ik snap ‘m niet…

Tot de volgende keer!

Meer lezen:

Wie is de Mol? Aflevering 4 “Vooruitzicht”

 

 

HAPPY WEEKEND!

Hou jij ook
van WIDM?

Let me know!

Liefs, Amina

I'm Feeling Good logo

Volg mij: FacebookBloglovin’InstagramPinterestTwitterYoutube

 

Bron foto’s: AVROTROS/fotograaf: Michel Schnater

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *