★ Wie is de Mol? 2018 ★ Nababbelen: aflevering 2 “Wisseltruc”

Wie is de Mol 2018 - I'm Feeling Good Nababbelen aflevering 2

Ik ben heel lang fan van Wie is de Mol? Vanaf seizoen 5 om precies te zijn…met onder andere Yvon Jaspers en Marc-Marie Huijbregts als kandidaten in het eerste seizoen dat ik volgde. En ik was verkocht. Angela Groothuizen presenteerde het toen nog…en wat vond ik het geweldig. En wat zat het goed in elkaar…fast forward naar 13 jaar later: seizoen 18! Yesssss! Elke week een korte terugblik op iedere aflevering en wat ik ervan vond. Trust Nobody!

★ Wie is de Mol? 2018 ★ Nababbelen: aflevering 2 “Wisseltruc”

WISSELTRUC

Opdracht op de markt. Doel is om een groot bedrag kleiner te wisselen bij een martkkoopman/vrouw. Art geeft een foto zodat je weet bij wie je moet zijn. Degene op de foto geeft je een envelop na ontvangst van het geld. Daar zit hetzelfde bedrag in, maar dan kleiner en een foto van de volgende bij wie je moet zijn. Klinkt simpel toch? Nou…niet echt. Iemand had het idee om steeds na ontvangst van het geld terug te keren naar Art. Waarschijnlijk om het geld al bij Art op een groot bord te prikken. Olcay heeft een beter plan: keep it going! Gewoon doorgaan en niet steeds terug naar Art. Door een misverstand of nou alle vakjes dubbel bedekt moesten worden ja/nee, is er geen € 1000 maar € 860 verdiend. Maar ze staan nog steeds negatief in kas.

Schouwburg

Art vraagt of de kandidaten zich willen opdoffen want ze gaan een avondje uit. Olcay slaapt met Stine op een kamer en zegt weer lekker ongenuanceerd “Het is nu best wel een beetje moeilijk om te zien hoe slecht Stine zich kleedt, dus ik heb geprobeerd haar een beetje advies te geven (…)”. Vervolgens komt Olcay in een outfit naar de opera waarvan ik nou niet denk “Wow, stijlvol!” Tenue de Rue, hahahaha, zoals Cécile Narinx het scherp opmerkt. Die stiletto’s die ze aanheeft zijn wel heel vet…

De opdracht is om eigenlijk gewoon naar een toneelstuk te kijken over Julias Caesar en je telefoon in de gaten te houden. Daar kun je € 2000-, mee verdienen. Yeah right. Niets is wat het lijkt. De kandidaten zitten verspreid door de zaal. Met het licht op hun loges gericht. Is wel een mooi plaatje hoor! Art kijkt ook in smoking mee en verstuurt appjes. Die moet hoger zitten dan die, die mag niet zitten naast die enzovoorts. Wat ik me toen vooral afvroeg is waarom niemand van het publiek zich gestoord heeft aan al dit geharrewar! Ze fluisterden keihard en het licht van hun loges stond ook de hele tijd aan…

Wanneer iedereen na een aantal appjes op de juiste plek zit, wordt het toneelstuk grimmiger…ik moest meteen aan The Godfather denken, waarin iemand in het publiek tijdens een toneelstuk wordt vermoord…gezellig. Maar het is gelukkig een stuk onschuldiger. Maar ook best wel erg. Ron komt ineens de zaal in. Hij heeft cruciale informatie over het spel. En als iemand bij hem komt zitten, is de opdracht niet gehaald, maar kan Ron wel terugkomen in het spel. Tien lange minuten gaan voorbij. En voor het geld, kiest de groep er voor om Ron niet terug te halen in het spel. Dát is Wie is de Mol?…keihard…zoals Ruben ook nog even mooi aanstipt: “We fucked him over”. Het ergste is nog dat ze uiteindelijk niet eens goed zaten, whahahahaha! De pot staat nu dus op – € 2140! Auch!

Zwaar materieel

In deze opdracht mogen de kandidaten lekker rotzooien met graafmachines. Hiermee kunnen ze in totaal € 3000-, verdienen. De opdracht verloopt vrij soepeltjes en Jan is zelfs “trots op ons allemaal”. En Olcay zegt iets wat ik ook echt had kunnen zeggen: “Ik moet plassen! Ik hou het niet meer!” Hahahaha en ze gaat gewoon plassen! Geweldig! Dit is dus wel een ideale opdracht voor de Mol om niks tot weinig te doen en/of de boel goed te saboteren. Omdat je allemaal individueel werkt kun je doen wat je wilt. Ruben gooit ook wat loze ideeën de portofoon over…de welbekende ‘etherdiscipline’ is ver te zoeken. Art stapt in de auto en legt de 29,6 meter af die door de kandidaten is afgegraven. En zo komen ze steeds dichterbij de €0 en kan er in de volgende uitzending misschien eindelijk echt geld worden uitgedeeld! De pot staat op – € 640 nu.

Opgevallen

Er zijn me een paar dingen opgevallen in deze aflevering: Bella was erg fanatiek om niemand naar Ron toe te laten gaan in het theater om hem te helpen. Typische mollenactie. Jean-Marc wil gewoon helemaal niet meedoen aan de opdracht met de graafmachines. Als hij de Mol niet is, dan is dat natuurlijk super dat hij zijn grenzen aangeeft. Als hij het wel is: hahahaha, well played! Ik begin Jan wel uit te sluiten als Mol…hij is mij te fanatiek bezig…Loes vertrouw ik voor geen meter…

En wat heeft Stine een klein mollenboekje zeg! Daar ben ik na 1 aflevering al doorheen! En Olcay heeft gewoon helemaal geen mollenboekje…ok…

Wie is de Mol 2018 - I'm Feeling Good Nababbelen aflevering 1 Jean-Marc van Tol

Afvaller

Tijd voor de test. Twintig vragen over de identiteit en het doen en laten van de Mol. Degene die het minst weet ligt uit het spel. Behalve de Mol. Die hoeft nooit naar huis. Jean-Marc is vanwege alle emoties, drukte en slaapgebrek uit het spel gestapt. Wat ik echt snap, want het is ook helemaal nog geen groep. Er is geen binding. Ze hebben in dit seizoen helemaal niet aan elkaar kunnen wennen en worden even hop, zo de opdrachten ingesmeten. En geen slaap is kiling. Dus Jean-Marc, goed dat je voor jezelf kiest! Deze week is er dus geen afvaller.

Wie is de Mol?

Elke week zal ik een voorspelling doen, maar ik zit er dus wel altijd naast. Dacht ik vorige week nog dat het Jan was…nu ga ik spreiden! Olcay, Loes, Ruben en Bella gedragen zich erg verdacht.

Tot de volgende keer!

Meer lezen:

Wie is de Mol? Aflevering 3 “Kreupelstraat”
Wie is de Mol? Aflevering 4 “Vooruitzicht”

 

HAPPY WEEKEND!

Hou jij ook
van WIDM?

Let me know!

Liefs, Amina

I'm Feeling Good logo

Volg mij: FacebookBloglovin’InstagramPinterestTwitterYoutube

 

 

Bron foto’s: AVROTROS/fotograaf: Michel Schnater

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *