★ Wie is de Mol? 2018 ★ Nababbelen: aflevering 1 “Een verhaal apart”

Wie is de Mol 2018 - I'm Feeling Good Nababbelen aflevering 1

Ik ben heel lang fan van Wie is de Mol? Vanaf seizoen 5 om precies te zijn…met onder andere Yvon Jaspers en Marc-Marie Huijbregts als kandidaten in het eerste seizoen dat ik volgde. En ik was verkocht. Angela Groothuizen presenteerde het toen nog…en wat vond ik het geweldig. En wat zat het goed in elkaar…fast forward naar 13 jaar later: seizoen 18! Yesssss! Elke week een korte terugblik op iedere aflevering en wat ik ervan vond. Trust Nobody!

★ Wie is de Mol? 2018 ★ Nababbelen: aflevering 1 “Een verhaal apart”

Een verhaal apart

OMG! OMG! OMG! Ik heb alweer kippenvel bij de eerste aflevering “Een verhaal apart”. De titel is ook weer zo goed bedacht. In groepjes van 2 gaan de kandidaten op zoek naar een kluis met geld en jokers. Bewapend met telefoon, een stads- en landkaart en ijzeren metalen dingetjes. Met die laatsten kunnen ze, wanneer met elkaar verbonden, een centrale plek ontcijferen. Wie verzint dit????! Zo geweldig!

Big smile

Nog voordat het (nog steeds) superfijne intromuziekje begint, gebeurt er iets geks. De kandidaten ontdekken dat ze niet met elkaar in dezelfde omgeving zijn…niet met elkaar in dezelfde stad…Sterker nog, ze zijn niet eens met elkaar in hetzelfde land! Big smile op mijn gezicht, want echt…HOE DAN??? Wat een bizar begin!

Vijf landen

Zo goed bedacht…ik vroeg me wel daarna de hele tijd af hoe die telefoonverbinding dan zo goed kan zijn wanneer je met elkaar vanuit vijf verschillende landen belt? Soms bel ik met een goede vriend in Brabant en dan is de verbinding met mobiel al bagger, whahaha! De landen waarin de koppels van twee zich bevinden zijn de Oekraïne, Kazachstan, Rusland, Azerbeidzjan en Armenië.

Wie is de Mol 2018 - I'm Feeling Good Nababbelen aflevering 1 Art Rooijakkers

Tbilisi

Art (gelukkig presenteert hij weer! Ja, het is toch altijd weer afwachten) zit trouwens zelf met z’n ass in Tbilisi, Georgië. Gewoon omdat dat kan bij Wie is de Mol? Tbilisi is trouwens ook het password voor de kluizen van alle koppels en de stad waar de hele groep elkaar voor het eerst zal meeten.

Wie is de Mol 2018 - I'm Feeling Good Nababbelen aflevering 1 Ron Boszhard

Afvaller

Tijd voor de test. Twintig vragen over de identiteit en het doen en laten van de Mol. Degene die het minst weet ligt uit het spel. Behalve de Mol. Die hoeft nooit naar huis. Dussss…maar jeetje..wat een hard begin van dit seizoen zeg! Meteen al een afvaller…maar de kandidaten zijn van elkaar gescheiden! Ze zitten niet eens bij elkaar op een stoeltje…in twee van die rijtjes met bibberende knietjes…kijkend naar Art…en zijn schermpje…maar op een hotelkamertje met z’n tweetjes…Wow…een rood scherm…heftig…Arme Ron! Hij is er “verschrikkelijk ziek van”…en dat kan ik me zo goed voorstellen!

Wie is de Mol?

Ik heb de Mol vooral in de eerste seizoenen altijd geraden, toen kandidaten volgens het boekje speelden. Ik geloof dat ’t het seizoen met Georgina Verbaan was dat kandidaten die zelf de Mol niet waren, ineens heel raar gingen doen. Volgens mij is zij trendsetter geweest met ‘lekker doen alsof ik de Mol ben’. Wat ik toen echt heel irritant vond trouwens. Maar wie dit seizoen de Mol is…

Elke week zal ik een voorspelling doen, maar ik zit er dus wel altijd naast. En na maar 1 aflevering is het ook echt heel moeilijk te zeggen…maar ik ga voor Jan…niet omdat ik hem verdacht vind doen, want dat zag ik eigenlijk niemand echt doen deze aflevering, maar omdat ik denk dat hij een hele goede Mol zou zijn. Ben ik trouwens de enige die dacht dat Jan Versteegh al een keer eerder meegedaan heeft aan dit programma? Wat niet zo is trouwens!

Tot de volgende keer!

Meer lezen:

Wie is de Mol? Aflevering 2 “Wisseltruc”
Wie is de Mol? Aflevering 3 “Kreupelstraat”
Wie is de Mol? Aflevering 4 “Vooruitzicht”

 

HAPPY WEEKEND!

Hou jij ook
van WIDM?

Let me know!

Liefs, Amina

I'm Feeling Good logo

Volg mij: FacebookBloglovin’InstagramPinterestTwitterYoutube

 

 

Bron foto’s: AVROTROS/fotograaf: Michel Schnater

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *