Food & Drinks Recept | Zomerdrankje Hugo + alcoholvrije variant

Food & Drinks Recept | Zomerdrankje Hugo + alcoholvrije variant

Ja, ik geef het toe en proud of it: ik koop mijn alcoholische drankjes bijna altijd in de supermarkt! Mijn keuze om vorig jaar in de supermarkt Hugo te kiezen, was volledig gebaseerd op de prachtige fuchsia dop die destijds op de fles zat. Ja echt!!! Een andere reden om ‘m te kiezen had ik niet. Geen flauw idee wat Hugo was en hoe het smaakte. Ik weet nog dat ik de ingrediënten op de fles las en dacht “Ehhh… ok, munt, lekker, maar vlierbloesem???” Ik wist niet goed wat ik ervan moest denken. Toen ik thuiskwam heb ik de fles dan ook dagen dicht gelaten. Uitstelgedrag…straks is de inhoud van deze fles ook niet lekker en dan moet ik wéér op zoek naar iets anders…Mijn lievelingsdrankje (zo’n echte ‘Chateau Migraine’-wijn uit de supermarkt, die ik ondanks de hoofdpijn die ik erna vaak had, toch echt het drinken waard vond…want tja, hij was zo lekker zoet hè) kon ik namelijk nergens meer vinden…niet langer verkrijgbaar…Zo irritant is dat: heb je eindelijk iets lekkers gevonden…pffff…En toen was hij daar – even lekker dramatiseren – Mijn Hugo!!!!  Een goed voorbeeld van een cocktail drankje uit het goedkopere segment die gewoon écht zo héééérlijk is!!!

Wat is Hugo eigenlijk precies
Hugo (← link naar informatie) is een cocktail van prosecco, sprankelend mineraalwater en vlierbloesemsiroop met verse munt, ijsblokjes en een schijfje limoen! Klinkt lovely toch?!! Het alcoholpercentage ligt ook nog eens lager dan een “normaal” glas prosecco. Dat komt door de scheut mineraalwater die je in dit mixdrankje stopt. Exta koel en verfrissend dus!!! Hugo komt oorspronkelijk uit de Noord-Italiaanse regio Zuid-Tirol, aan de zuidkant van de Alpen. Het wordt daar zeer veel gedronken en heeft van daaruit langzamerhand de rest van Europa veroverd!

Kant en klaar of zelf maken
Je kunt Hugo dus kant en klaar kopen in de supermarkt of bij de drankenspeciaalzaak. Maar je kunt dit lekkere drankje ook zelf maken!  Ik heb dit vandaag voor het eerst geprobeerd en ik kan je zeggen: een zelfgemaakte verse Hugo is echt genieten!!! De ingrediënten spatten eruit en de smaak: een feestje!!!

Waarom Hugo op dit moment mijn favoriete zoete cocktaildrankje is!!!
Ik hou echt van een lekkere zoete cocktail, die behalve fruitig ook lekker fris is. Zo’n drankje die “je even lekker wakker schudt op een warme zomerdag”, zoiets! Daarom is het nu mijn favoriet en blijkbaar ben ik niet de enige: deze verfrissing is helemaal hip en trendy op feestjes, op het balkon en in de tuin, op het terras en op het strand! Door zijn licht sprankelende en zoet fruitige smaak is het sinds 2013 al een hit in Nederland! En hopelijk blijft dat zo!!!

Het recept om Hugo zelf te maken voor 1 groot wijnglas
Maar…mocht dit fijne drankje toch uit de schappen verdwijnen, dan kunnen we ‘m lekker zelf maken! Niet moeilijk!

— 150 ml Prosecco (of andere bubbelwijn)
— 100 ml bronwater direct uit de ijskast met veel bruis (bijvoorbeeld Spa Intense of Spa Finesse)
— een scheut vlierbloesemsiroop (te verkrijgen bij de IKEA, de Albert Heijn of bij Dille & Kamille)
— 4-5 blaadjes geurige verse munt
— schijfje limoen
— een paar ijsblokjes

Drink je Hugo gekoeld, dan is-ie op z’n lekkerst!

Liever alcoholvrij? Recept voor 1 groot glas alcoholvrije Hugo
Ook deze alcoholvrije variant is heel simpel te maken!

— 20 ml vlierbloesemsiroop (te verkrijgen bij de IKEA, de Albert Heijn of bij Dille & Kamille)
— 250 ml bronwater direct uit de ijskast met veel bruis (bijvoorbeeld Spa Intense of Spa Finesse)
— 1 Limoen (sap van halve limoen), de rest gebruik je voor de partjes in je glas
— takjes munt
— ijblokjes

Pak het glas, stop er wat verse munt en ijsblokjes in en schenk er 250 ml koud bronwater bij. Voeg hier 20 ml vlierbloesemsiroop aan toe met het sap van een halve limoen en losse partjes limoen. Klaar!

Enjoyyyyyyy!

 Wat? Hugo cocktail
Verpakking? In een fles of in een blikje
Waar? Diverse supermarkten en drankenspeciaalzaken
Zelf maken? Yep!!!!
Ook suuuuuuuper!!!!
Prijs per fles? Variërend van ongeveer €3-, tot aan €10-,
Op ons I’m Feeling Good-lijstje? Yessireeeeeeeee!
 
En??? Gaan jullie Hugo ook zelf maken?
xxx Amina

Ps: Voor de jongere lezers: wees alsjeblieft voorzichtig met alcohol! xxx

Volg mij: FacebookBloglovin’InstagramPinterestTwitterYoutube

4 Reacties

 1. 8 augustus 2015 / 15:17

  Hugo is geen wijn, Hugo is een cocktail. Als je dan een artikel schrijft zorg dan dat je goede (en consistente) info geeft. Je zegt het ook zelf ‘Hugo is een cocktail’ om vervolgens verder te gaan ‘waarom dit mijn favoriete zoete witte wijn is’, het IS geen wijn het is je favoriete cocktail of zomerdrankje.

 2. 8 augustus 2015 / 17:20

  Oeh zelf maken is ook een idee. Maar heb het onlangs ontdekt bij de Aldi, geloof €2,19 per fles en ook prima te drinken :)

  • 9 augustus 2015 / 23:40

   Die van de Aldi zal ik ook eens gaan proberen, dank je wel voor de tip :-) xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge