Food & Drinks Review | Sacher Torte met Glazuur van Dr. Oetker

Food & Drinks Review | Sacher Torte met Glazuur van Dr. Oetker

Bakken is leuk! Met de handige pakjes die je in de supermarkt kunt kopen hoef je tegenwoordig ook niet meer uren in de keuken te staan. Ik heb gisteren een lekkere Sacher Torte met glazuur gemaakt, met een abrikozenjam vulling. Een Sacher Torte is een beroemde taart uit Wenen bestaande uit chocoladecake, gevuld met abrikozenmarmelade en bedekt met een dikke laag chocoglazuur. Te lekker om jullie deze tip te onthouden!

In deze review laat ik jullie niet het bakproces zien, maar het resultaat! De pakjes van Dr. Oetker zijn niet moeilijk te maken en je kunt alles gewoon prima van het pakje af lezen. Dit blog is meer een review om je (als je deze taart nog niet kent) ermee kennis te laten maken! Deze beroemde taart komt oorspronkelijk uit Wenen. De smaak? Een explosie van chocolade in je mond die een beetje wordt geneutraliseerd door de abrikozenjam. Ja, I know, klinkt goed hè!!! Kun je nagaan hoe zoet de chocolade in deze taart dus is. Deze taart kan, als je er teveel van eet, dan ook echt heel zwaar op de maag vallen. Maar hij is zo lekker, vooral vanwege de dikke chocoglazuurlaag die erop zit!

Benodigdheden

Ingrediënten voor de sacher torte:

1 pak Dr. Oetker Sachertorte
150 g boter of margarine
3 eieren
75 ml water
250 g abrikozenjam

Bak tools:

Mixer met garden

Springvorm 24 cm

Groot broodmes

Bereiding

1. Voorbereiden:

Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn en de boter zacht is. Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor. Vet de springvorm in met boter of Dr. Oetker bakspray.

2. Sacher Torte beslag bereiden:

Doe de sacher torte mix, de eieren en de zachte boter in een beslagkom en mix het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar. Klop het sacher torte beslag daarna op de hoogste stand in 3 minuten tot een glad beslag. Controleer of de bakvorm op de bakplaat staat. Verdeel het sacher torte beslag over de springvorm en strijk het glad.

3. Sacher Torte bakken:

Bak de sacher torte taart in het midden van de oven in 45-50 minuten gaar. Laat de sacher torte vervolgens afkoelen op een rooster en verwijder na 10 minuten de springvorm.

Elektrische oven: 180°C

Heteluchtoven: 160°C

Baktijd: ongeveer 45 – 50 Min.

4. Sacher Torte glazuren:

Leg het zakje chocoglazuur 10 minuten in een pannetje met een ruime hoeveelheid heet kraanwater ( ca. 75 ̊C). Snijd de sacher torte horizontaal door met een groot broodmes.

Bestrijk de onderste helft met abrikozenjam en plaats daarna de bovenste taarthelft erop. Haal het zakje uit het water, kneed deze voorzichtig en knip een bovenhoek van het zakje. Verdeel het glazuur over de afgekoelde sacher torte. Strijk dit met de achterkant van een mes glad en laat het geheel hard worden.

De taart na 45 minuten: het resultaat

Sacher Torte met glazuur van Dr. Oetker

Ja, I know, ziet er heerlijk uit! En ja, zelfs ik kan zo’n taart dan nog niet helemaal goed voor elkaar krijgen, want de echte kenners onder ons zien meteen dat de jam veel te laag zit…en scheef! Inderdaad, die had in het midden moeten zitten. Jaja, een taart door midden snijden is tricky ;-) Maar dit is echt wel 1 van mijn favoriete chocoladetaarten dus!

Benieuwd naar deze taart? De pakken van Dr. Oetker zijn in de meeste supermarkten verkrijgbaar!

Laat het me weten wanneer je deze taart gaat
maken! Ben benieuwd wat je ervan vindt!


XOXO Amina

Volg mij: FacebookBloglovin’InstagramPinterestTwitterYoutube

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge